Hafta sonu köşe yazarımız Kemal Arabacı’nın önerisiyle Mersin’e bağlı Mut ilçesinde Mut-Çıtlık Doğa Derneği’nin bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği etkinlikte bizler de yer aldık.

Mayıs bayı başında yer verdiğimiz “Neden Bir Adana Kadar Olamıyoruz?” başlıklı haberimizde Karamanlıların akın ettiği “Adana Portakal Festivali” görüntülerine Haziran ayı başında Mersin’in Mut ilçesinde yapılan ve yine Karamanlıların yoğun ilgi gösterdiği “Mut Kayısı Festivali” ile devam edilmişti. Bu organizasyonlara ait görsellerin Karaman’dan giden vatandaşlarca sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor olması ise etkili bir tanıtım aracı oldu. 
Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim aylarında çeşidine göre hasadı yapılacak elmanın adının verileceği “Karaman Elma Festivali” hayalimizle köşe yazarımız Cemil Arif’in kaleminden “Mut Kiraz Festivali”;Geçtiğimiz hafta sonu Kemal Arabacı’nın önerisiyle Sertavul’a gittik. Mut- Çıtlık Doğa Derneği’nin altıncısını düzenlediği etkinlikle Silifke- Mut katılımcılarına bizlerde Karamanlılar  olarak katıldık. İyi ki de katılmışız. İnsanları ve ortamı tanıdıkça sevincimiz arttı. Derneğin amacı; Çevreyi tanımak, spor yapmak, haftanın bir günü olsun, kent yaşamından kaçmak.. 
Kiraz şenliğinin havası çok hoştu. Elinizi uzattığınız her dal, kirazlarla doluydu. Hem de parasız. Hem yiyin hem de götürün sanki Halil İbrahim sofrası. İzzet Öz anısına ikinci doğa yürüyüşü yapıldıktan sonra Sinan Öksüz’den şiir, hemşehrimiz Ali Aksoy’dan türküler katılanlara can şenliği oldu. Katılımcılarında aydın düşünceli olduğunu da gözlemledim. Bahçe bir günlüğüne de olsa yaşamımıza mutluluk getirdi. İlk kez tanışmış olsak da kırk yıllık dostlar gibi kaynaştık. 
Emekli öğretmen Eyüp Uysal bey’e ne iş yaptığını sorduk, şöyle yanıtladı; “Avareler durağı, fiyakalılar derneği başkanıyım.” Ev sahipleri Semiha ve Vasfı İnancılardı. Özverili, Alçakgönüllü bu kişileri ve katılımcıları tanımak, insan sevgisinin sıcaklığının ölmediğini gösterdi. 
Bizim katılımcılar ise Remzi Tartan, Medeni Yavuzaslan, Ahmet Mısırlıoğlu, Kemal Arabacı ve ben Şahabettin Yavuzaslan.. Etkinliğin beyni nöbetçi maydanoz Nihal Mustul’ u da ayrıca kutlamak isteriz.