GARİPÇE KÖYÜ NEREDE?

Garipçe Köyü, İstanbul'un Sarıyer ilçesine sadece 10 kilometre uzaklıkta. Bu köy, doğal güzelliklerini koruyarak sessizliğini ve huzurunu muhafaza etmiş. Buraya Hacıosman metro durağından 150 numaralı İETT otobüsleriyle veya özel aracınızla Sarıyer'den Kilyos'a gittikten sonra Koç Üniversitesi'nin Rumeli Feneri ayrımından dönerek ulaşabilirsiniz. Yol boyunca Garipçe tabelaları sizi yönlendirecektir.

Sarıyer’in huzur ve boğaz manzaralı köyü GARİPÇE

Köyde pek çok mekan olmasa da keyifli kahvaltı noktaları bulunuyor. Mesela, 130 yıllık tarihi bir ahşap binada hizmet veren Garipçe Köyü Asmaaltı, kahvaltı ve balık menüleriyle öne çıkıyor. Ayrıca, deniz kenarında bulunan Garipçe Köyü Aydın Balık ve Kaşı Kumluk Balık Lokantası da güzel lezzetleriyle biliniyor.

GARİPÇE GEZİLECEK YERLER

Garipçe Burnu'nda Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait birçok eser bulunuyor. Örneğin, Padişah 3. Mustafa tarafından yaptırılan Garipçe Kalesi bu bölgenin tarihini yansıtıyor. Aynı zamanda, köyün en yüksek noktasında yer alan gözetleme kulesi de ziyaret edilebilir. Büyük Liman, tarihi hamam, kilise ve yıkık evleriyle de gezilecek noktalardan biri.

Denize girmek isteyenler için çevrede pek çok seçenek mevcut. Menekşe Plajı, Sarıyer'de hizmet veren ve özellikle hafta sonları ailelerin tercih ettiği bir nokta. Plajda şezlong, şemsiye, cankurtaran ve duş gibi hizmetler bulunuyor.

Garipçe, Sarıyer - Vikipedi

Garipçe Köyü'nün yanı sıra Rumeli Feneri de keşfedilmeye değer bir yer. Balıkçı köyü atmosferiyle bezenmiş burada, çınar ağaçları altında çayınızı yudumlayabileceğiniz mekanlar bulunuyor.

undefined

Boğaziçi kıyısı boyunca yapılabilecek birçok aktivite var. Anadolu Kavağı'nda harika manzaralar eşliğinde balıkçı lokantalarında lezzetli yemekler deneyebilir veya tarihi yerler olan Yoros Kalesi ve Hz. Yuşa Türbesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı ve Atatürk Arboretumu gibi doğal güzelliklerle dolu alanlar da İstanbul'un doğal dokusunu keşfetmek isteyenler için mükemmel noktalar.

svg%3E

Daha sakin bir gün geçirmek veya daha hareketli bir gün planlamak istiyorsanız, gezilecek yerleri önceden belirleyip rahat bir plan yapmanız faydalı olabilir. Unutulmaz bir gün geçirmeniz dileğiyle!

Kaynak: Haber Merkezi