Işık kirliliğinden uzak yapısıyla dikkat çeken bölgede gerçekleştirilen etkinlikte, uzun pozlama tekniği kullanılarak yıldızların oluşturduğu gökyüzü manzarası ile Kilistra’nın tarihi dokusu aynı kadrajda buluşturuldu. kgrthaber.com internet haber sitesi editörü ve İhlas Haber Ajansı muhabiri Mehmet Akif Orhan'ın da katıldığı çekimlerde, gece boyunca süren çalışmalarda farklı ışık teknikleriyle görsel zenginlik oluşturuldu.

Etkinlik hakkında konuşan fotoğrafçı Faruk Akbaş, Türkiye’nin bu alanda oldukça zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, bölgede mağara yapıları ve kaya oluşumlarının gece çekimlerine ayrı bir atmosfer kattığını ifade etti. Akbaş, ışıkla boyama teknikleriyle yaklaşık iki saat süren bir çalışma yaptıklarını söyledi.
İstanbul’dan gelen fotoğrafçı Yavuz Ekincioğlu ise Kilistra’yı ilk kez gördüğünü ve oldukça etkilendiğini dile getirerek, antik kentin tarihi dokusu ile yıldızlı gökyüzünün birleşiminin güçlü bir görsel etki oluşturduğunu aktardı.

Karaman’dan etkinliğe katılan Bekir Ülkümen de bölgenin ışık kirliliğinden uzak olmasının fotoğraf kalitesini artırdığını belirterek, yaklaşık 100 kişilik bir ekiple verimli ve keyifli bir çekim süreci geçirdiklerini ifade etti.









