Sezen Aksu’nun sahneleri bırakmasının ardından gündeme bomba gibi düşmesiyle, Sezen Aksu hayatı ve ilk eşi araştırılıyor. Peki Sezen Aksu İlk Eşi Kim? İşte detaylar…

345 Beğenme, 3 Yorum - Instagram'da Sєzєη Aкѕυ ⠀ོ (@illede_sezeen): "Sezen  Aksu & Sinan Özer'in Nişan Töreninden … | Instagram, Insan, Fotoğraf

Sezen Aksu Kimdir?

Sezen Aksu, doğum adıyla Fatma Sezen Yıldırım, (d. 13 Temmuz 1954, Denizli), Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcıdır. Çıkış yaptığı 1970'lerin ortalarından itibaren şarkılarıyla etkili bir figür hâline gelerek Türk pop müziğine yön vermiştir. Şarkıcılığının yanı sıra yazıp bestelediği şarkıları başkalarına vermesi sayesinde söz yazarı ve besteci kimliğiyle de sık sık ön plana çıkmıştır. Kendisine geri vokallik yapan birçok kişiyi destekleyerek bu kişilerin albümlerinin yapımcılığını üstlenmiş ve bu sayede 1990'lar boyunca ve 2000'lerin başında çeşitli isimlerin tanınmasına yardımcı olmuştur.

Yasemin Allen Kimin Kızıdır? Yasemin Allen Kimdir? Yasemin Allen Annesi Kimdir? Yasemin Allen Kimin Kızıdır? Yasemin Allen Kimdir? Yasemin Allen Annesi Kimdir?

Küçük Sezen Aksu - Haber3

Medyada "Minik Serçe" unvanıyla sıkça anılan Aksu, Selanik'ten Türkiye'ye gelmiş mübadil bir ailenin kızı olan anne ile Rize Pazarlı bir babanın kızı olarak Sarayköy, Denizli'de doğmuştur. Üç yaşındayken ailesinin İzmir'e taşınması sonucunda burada eğitim görmüş, İzmir Kız Lisesini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine devam etmiş ancak ikinci sınıfta okulu bırakmıştır. 1974'te plak yapmak için İstanbul'a taşınmış ve bir yıl sonra ilk 45'liği "Haydi Şansım"ı Sezen Seley adıyla çıkarmıştır. 1977'de ise ilk stüdyo albümü "Allahaısmarladık"ı yayımlamıştır. Ardından "Serçe" (1978), "Firuze" (1982), "Sen Ağlama" (1984), "Git" (1986), "Sezen Aksu Söylüyor" (1989), "Gülümse" (1991), "Deli Kızın Türküsü" (1993), "Düş Bahçeleri" (1996) dâhil olmak üzere onlarca albüm piyasaya sürmüştür. Bunlardan "Gülümse", Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri olmuştur. Aksu, bugüne kadar dünya genelinde 40 milyondan fazla albüm satmıştır.

13 Temmuz 1954 tarihinde Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğmuştur. Fen bilgisi öğretmeni olan annesi Şehriban Hanım, Selanik'ten mübadele ile gelen bir ailenin kızıdır. Pazar, Rizeli olan Laz kökenli babası Sami Yıldırım ise bir matematik öğretmenidir. Aksu, üç yaşına kadar Denizli'de oturduktan sonra, ailesiyle İzmir'e taşınmıştır. Nihat adındaki kardeşi ile beraber büyüyen Aksu, gençlik yıllarında birçok sanat dalına merak salmıştır. Bir süre Cengiz Bozkurt'tan resim dersleri almıştır. Tiyatro ve dans derslerini de bu süreye sığdırmıştır. Bu sürede asi kişiliğiyle dikkat çeken Aksu, dansöz olma hayali kurmaya başlamıştır. Sanatçı, daha sonrasında, bu süreç için "Allah babama acıdı da şarkıcı oldum" demiştir. Aksu, 1970 yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı, jüri başkanlığını Ajda Pekkan'ın yaptığı 'Altın Ses' yarışmasında altıncı olurken bir diğer pop sanatçısı Nilüfer birinci olmuştur. Böylece Nilüfer, Sezen Aksu'dan önce ilk albümünü yayınlamıştır. 1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine giren Aksu, 1974'te üç şarkısını bir plak şirketine göndermiş, aynı yılın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenen sanatçı, okulundan da ayrılmıştır.

Ünlülerin Unutulmaz Nikah Fotoğrafları - Mahmure - (38/43)

Sezen Aksu İlk Eşi Kim?

Mithat Can Özer'in annesi Sezen Aksu, Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden biridir. 13 Temmuz 1954'te Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğan Aksu, şarkıcılığının yanı sıra söz yazarlığı ve bestecilik de yapmıştır. Kariyerine 1970'lerin ortalarında başlayan Aksu, Türk pop müziğine yön veren şarkılar yapmış ve "Minik Serçe" lakabıyla anılmıştır. Bugüne kadar 40 milyondan fazla albüm satmıştır. İlk plak deneyimi olan "Haydi Şansım"ı 1974'te İstanbul'da kaydetmiş ve daha sonra birçok başarılı albüme imza atmıştır, bunlar arasında "Allahaısmarladık" (1977), "Sen Ağlama" (1984), "Gülümse" (1991) ve "Düş Bahçeleri" (1996) sayılabilir. Aksu, müzik kariyerinin yanı sıra birçok sanatçıya söz ve müzik yazmış, yapımcılık yapmış ve genç yeteneklere destek olmuştur.

Selda-Sinan Özer | bodruMania

Mithat Can Özer'in babası ise iş insanıdır. Sezen Aksu ile 10 Temmuz 1981'de evlenmiş olan Sinan Özer, 1983 yılında boşanmıştır. Sinan Özer, EgeYat'ın sahibi olarak bilinmektedir. Sinan Özer'in doğum yeri ve yaşına dair kesin bilgiye ulaşmak mümkün değildir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel