Popüler evlilik programı Kısmetse Olur'un sunuculuğunu üstlenen Seda Akgül, kariyeri ve özel hayatıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Sık sık yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemde kalan Seda Akgül'ün hayatı, izleyenleri ve sosyal medya kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Peki, Seda Akgül kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Detaylar haberimizde…

Seda Akgul Kimdir Nereli Ve Kac Yasinda (3)

Seda Akgül Kimdir?

Seda Akgül, 17 Haziran 1971 yılında Ankara’da doğdu. Eğitim hayatına TED Ankara Koleji'nde başlayan Akgül, üniversite eğitimini Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce bölümünde tamamladı. Daha sonra Brüksel’de Avrupa Birliği Gazeteciliği alanında İsveç Üniversitesi'nde burslu olarak eğitim aldı.

2004 yılında Washington’da Amerikan Sivil Toplum Örgütleri tarafından seçilerek staj yapma fırsatı buldu.

Seda Akgül, uzun yıllar Ana Haber spikerliği yaptı. Kariyerine TRT sınavlarını kazanarak başlayan Akgül, TV8’in kuruluş yıllarında görev aldı. Özellikle kendi hazırlayıp sunduğu 'Avrupa Birliği’ne Doğru' ve 'Savaş Bağdat Yolunda' gibi dış politika programları ile tanındı.

Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu? Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu?

Seda Akgul Kimdir Nereli Ve Kac Yasinda (1)

TV8'de görev yaptığı dönemde hafta sonları 'Erken Baskı' adlı programı hazırlayıp sundu. 17 Eylül 2012 tarihinde Star TV'ye geçerek sabah haber kuşağı programı sunmaya devam etti.

Akgül, uluslararası toplantılarda OECD ve IMF gibi kuruluşlarda iki dilde sunuculuk yapmanın yanı sıra, TÜRSAB, Allianz, ECA ve THY gibi önemli kuruluşların toplantılarında da görev aldı.

Seda Akgul Kimdir Nereli Ve Kac Yasinda (2)

Seda Akgül Nereli ve Kaç Yaşında?

Seda Akgül Ankara’da 17 Haziran 1971 yılında dünyaya geldi. 53 yaşındaki başarılı sunucu kariyerine kaldığı yerden devam etmektedir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel