Merhabalar . . .

Ben Muharrem AYSAN;

Sosyal medyada çoğunuz beni Gurme Mami olarak tanımakta.

Bu gün gazetede bana ayrılan köşede ilk yazım. Buna istinaden biraz kendimden ve bu köşede neleri kaleme alacağımdan bahsetmek isterim.

1979 Karaman doğumluyum. Bekar, bir erkek çocuk babasıyım.

Karaman’daki eğitimlerimi sırası ile; Gazi Mustafa Kemal ilkokulu, Bifa Orta Okulu ve Karaman Lisesinde tamamladıktan sonra; üniversite eğitimi ve yabancı dil eğitimi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İngiltere’de yaşadım. İngilizce işletme mezunuyum.

İşlerimden dolayı; İstanbul, Bursa, Karaman’da yaşamaktayım ve çok iş seyahati yapmaktayım. Gittiğim her şehirde o şehrin yöresel yemeklerini yemeğe özen gösteriyorum.

Yemek yemekten keyif aldığım ve damak tadıma güvendiğim için “neden gurmelik yapmayayım” dedim. Gurme arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde hep yemeklerden konuşup, iştahımızın kabardığını görünce; bu işi yapma hevesim iyice arttı.

Aslında 2007 yılından beri amatör olarak gurmelik yapmaktayım. Son üç yıldır profosyonelce yapmaya karar verip, @gurmemami adında instagram ve YouTube hesabı açtım.

Bu gün 30.000 i aşkın takipçim mevcut.

Bu köşede de kısmet olursa; zaman zaman lezzet deneyimlerimi, yöresel lezzetleri, tarifleri, Karaman’a ve ülkemize dair güncel konuları paylaşacağım.

Son olarak; benim sürekli dillendirdiğim iki sloganımı ve takipte kalmanız için instagram hesabımı yazayım;

“Gidilecek çok yol, tadılacak çok lezzet var”

“Bana afiyet olsun”

@gurmemami