Karaman Türkiye Cumhuriyetinin (70) yetmişinci ilidir. Bu aynı zamanda da Karaman’ımızın da yeteri kadar kültür, tarihi, tarımı, ekonomisi yanında da gelişmişliği, o neler olabileceği uzun yıllar geçmesine rağmen bizlerle beraber il olan Aksaray ve Karabük illeri gibi tanıtılmadık ve gelişemedik.
Tarihi eserleri ile tarihteki Karamanoğullarının bırakmış olduğu bazı eserlerimizden hanlarımız hamamlarımız camilerimiz türbelerimiz medreselerimiz yanında tarihi konaklarımız ve evlerimizde olmasına rağmen Turizm yönünden hakikaten gelişmemiş ve tanıtılmamışın üzüntüsü içerisindeyim. Diyebilirsiniz kardeşim tanıtım fuarlarına yöresel yemekler yarışmalarına bazı özel fuarlara Karaman İl Turizm Müdürlüğü ve Belediye ortak olarak katılıyoruz. Bunlardan benim haberim var ama gelin bir araştırma yapalım nüfusumuz yüzde kaçının bilgisi ve haberleri vardır. Hadi bunu geçelim diyelim. Bu gidilen yerlerde tanıtımlar o fuarlara gelenlerle kalıp gidiyor üzüntüm şudur ki fuar öncesi yerel basınına ve büyük yayın organları olan TV ve gazeteler ne gibi bilgiler veriliyor temaslar kuruluyor bilemiyoruz ve yayınlarda da göremiyoruz. Bazı TV kuruluşları Karaman'a gelerek belirli yerlerde ve belirli kişilerle çekim yapıp gidiyor yayın günü ve saatini ne zaman hangi Tv'de o saatte olacağı ile ilgili kuruluşlara bilgi veriliyor ise o sorumluluğu olanların bunları halkı ve genel topluma nasıl ulaştırıyor. İşte bu bakımdan Karaman'ımızın en büyük eksikliği yerel basındır ve yerel televizyondur ilimizde yıllardır yayın yapmış ve maddi zorlukları yenerek birkaç yıl öncesine kadar televizyon yayını yapan Karaman'ın Sesi televizyonu şimdilerde maddi sıkıntılar nedeniyle yayın yapılamamaktadır. Ben derim ki gelin Karaman'ımızın o tanınmış ve halen geçerli olan şu kelimelerden vazgeçelim aslımıza ve kendimize gelelim olmaz mı o hepimizin çok kullandığı ifadelerin başında “bana ne” “aman sende” “ne lazım işin mi yok” “Boş ver aslanım bir çıkarım mı var” “Sen mi kurtaracaksın” gibi kelimeleri kullanma yerine daha değerli ve yardımcı kelimeler kullanarak hep beraber Karaman tarihimize ve tanıtımına yardımcı olalım. İlimizde 4 adet yerel gazete günlük olarak yayın yapmaktadır. Bunlar güncel olarak okuyamıyor çalışıyorum onları da bu gazeteleri nasıl hangi imkansızlıklar ve zorluklarla başardıklarını bir Allah bir de kendileri bilmektedir bu gazetedeki yazarlara bakıyorum ve her gün çıkan gazetelerdeki kendi daim yazarları var bu memlekette eli kalem tutan yazar mı yok ki yoksa Karaman sevgisi sevdası mı yok işte hep bunları çözemiyorum. Gelelim bir başka Sevdamıza aylar önce ilimiz merkezinde çarşı esnafları parklarda oturan emeklilerle kahvede oturanlarla bizi dairelerdeki memurlarla 1 istasyon Caddesi'ndeki kafeteryada oturanlarla son olarak da rastladığım birkaç üniversite öğrencilerle az da olsa bir araştırma niteliğinde çalışma yaptım ve sonucuna hakikaten çok ama çok üzüldüm meğerse ilimizin okuryazarlık oranının düşüklüğünü bu çalışmamla öğrenmiş oldum. Sorduğum sorular şunlar idi;
1-Yerel Gazete Okuyor Musunuz
2- Yerel Gazetelerin İsimleri Nelerdir
3- Çeşitli Büyük Trajli Gazeteleri Okuyor Musunuz
4 -Yerel ve Genel Yayın Yapan Mecmua Dergi Gibi Yayınları Okuyor Musunuz
5-Karaman'da Yayın Yapan Kaç Adet Radyo Ve Televizyon Vardır
Bütün bu soruları sorduğumu sorduğum neticesinde ben de çok üzüldüm neticemi yazıyorum ve çekinmeden de tekrar ediyorum yazıklar olsun Türk dilinin başkenti ve Yunus Emre'nin torunları olarak bizlere.. Gelin Kardeşler hep beraber birlik olalım taşı ile toprağı ile kıymeti olan bu Karaman'ımızın tanıtmaya ve yaşatmaya geliştirme için sağlam ciddi ve kalıcı ismimizi kültürümüzü ve tarihimize yakışır çalışan bir dernek altında bir olalım çok çalışalım derim.