Merhaba sevgili okuyucular, ben Psikolog aynı zamanda Aile Danışmanı Öykü Koç. Her hafta Pazartesi günleri sizlerle Karaman’ın Sesi Gazetesinde buluşacağım.

Günümüzde en çok kafa karıştıran durumlardan biri de psikologların ilaç yazıp yazamama durumudur. Biz psikologlar ilaç yazamayız ama ruhsal rahatsızlıkları psikoterapi ile tedavi edebiliriz. Birçok kişinin aklına gelen ilk şey psikoterapinin sadece konuşma olduğudur fakat durum böyle değildir. Psikoterapi ruh sağlığı uzmanları yani psikolog ve psikiyatristler tarafından alınan özel eğitimler doğrultusunda uygulanan özel tedavi şekilleridir. Günümüzde psikoterapi ekollerinin sayıları çok artmıştır birçok hastalığa yönelik tedavi yöntemleri doğmuştur ama unutulmamalıdır ki her ekolü uygulamak özel eğitimler ve bilgi birikimi gerektirir yani psikoterapi sadece konuşmak değil bilimsel olarak kanıtlanmış tedavi biçimidir.

Yapılan bilimsel araştırmalar göstermektedir ki ilaç kullanımına ek aktif psikoterapi alındığında iyileşme %80 oranlarında iken, yalnız ilaç tedavisinde bu oran daha düşüktür. Bu nedenle yaşadığınız psikolojik problemlerde bir ruh sağlığı uzmanından psikoterapi almayı siz de düşünebilirsiniz unutmayın ki hiçbir rahatsızlık çözümsüz değildir.

Psikolog& Aile Danışmanı Öykü KOÇ