Karaman'da İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı (İKEV) tarafından düzenlenen "Yaşamda ve Eğitimde Yapay Zeka Semineri" kapsamında, yapay zekanın eğitimdeki yeri ve geleceği üzerine çeşitli sunumlar ve paneller gerçekleştirilecek.

Seminerin açılış konuşmaları, İKEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim tarafından yapılacak.

Günün ilerleyen saatlerinde, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren Ceylan "Eğitim, Yapay Zeka ve Eğitim Teknolojileri" konulu bir sunum gerçekleştirecek. Ankara Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin ise "Anadolu İnsanlık Tarihine Yolculuk: Dil, Kültür ve Genetik" başlıklı konuşmasıyla katılımcıları bilgilendirecek.

Seminerde ayrıca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemaleddin Şimşek'in "Herkes İçin Yapay Zeka" ve JR Robotics CEO'su Öğ. Burhan Şengün'ün "Yeni Dünyada Yeni Fırsatlar" konulu sunumları da yer alacak.

26 Temmuz 2024 Cuma Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi? 26 Temmuz 2024 Cuma Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi?

Öğleden sonra gerçekleştirilecek oturumlarda ise, Michigan State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Douglas Kaith Hartman, "STEM'de Yapay Zeka Kullanarak Kapsamlı Eğitim" başlıklı sunumunu yapacak. Ardından Prof. Dr. Douglas Kaith Hartman'ın moderatörlüğünde, çeşitli akademisyenlerin katılımıyla değerlendirme paneli düzenlenecek.

Seminer, kapanış konuşmaları ve belge sunumuyla sona erecek. Katılımcılar, etkinlik sonunda toplu anı fotoğrafı çektirecekler.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL