

Verilen yurtdışına çıkış yasağı ve ev hapsi cezası sonrası programı evden sunan ve Ocak ayı içerisinde Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Kent Söyleşileri" konulu söyleşiye çevrim içi olarak katılan Gazeteci Özlem Gürses ayağına takılan kelepçenin akıllara, düşüncelere ve insanlığa takılamayacağını söylemiş ve dakikalarca alkışlanmıştı. Sözcü TV ekranlarında ekrana gelen “Para Politikası isimli program Gazeteci Özlem Gürses’e verilen ev hapsi cezası sonrası 08.45-12 saat diliminde AB Kategorisinde sabah kuşağında en çok izlenen program olarak kayıtlara geçti.

Gazeteci Özlem Gürses kimdir?
1970 yılında Ankara'da dünyaya gelen Özlem Gürses, ilköğretim ve lise öğreniminin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'ne girdi. Yüksek şeref öğrencisi ve bölüm birincisi olarak ODTÜ Mimarlık Bölümü'ne yatay geçiş yapan Gürses, başarılı bir eğitim hayatı ile dikkat çekiyor. Yüksek lisans yaparken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatı yeniden şekillenen Özlem Gürses medya kariyerine ATV Haber Merkezi'nde muhabir olarak başladı.
Pek çok siyasetçi, bakan, başbakan ve Cumhurbaşkanlarıyla özel röportajlar yaptı ve sayısız özel habere imza atan Gazeteci Özlem Gürses Mustafa Türkay Tatar ile evli olup bu evlilikten Uzay Tatar ismini verdikleri bir çocukları bulunmaktadır.




