Yeni Yılda Bütün Pislikler Yok Olsun!

Bugün telefonla internet dünyasına bakarken eski FİLM AFİŞLERİ olan bir sayfaya takıldım. Bu vesileyle de gözlerimin önünden çocukluğum yani, 50 yıl öncesi saf, temiz günler bir film şeridi gibi düşlerimde hep yer değiştirdi.

Yine derinlere, eskilere daldım. Çok güzel, en ideal yıllarım maalesef gerilerde kalmış. 1960’lı 70’li yıllardaki YENİ SİNEMA günlerim bir film şeridi gibi aklımdan, hayallerimden geldi geçti.

Bir kafede otururken, bir kahve içerken bunlarla haşır neşir oldum ve yüzleştim. O yıllarda ben SUCUNUN KAHVESİ’nin ortağı, rahmetli güzel insan SÜLEYMAN amcandan o günün çok değerli parası 2,5 lira harçlığı kaptım mı arkadaşlarla soluğu o günün en güzide mekanlarından YENİ SİNEMA’da alırdık.

O günün bizim çocukluk gözlemimiz ve hafızamızla 2,5 lira en güzel paraydı. 2,5 lira ile hem sinemaya girer ve hem de film arasında ACILI tostumuzu yaptırır yanında da şişe kolamızı alır ve çok büyük keyifle onları tüketirdik. Bütün kötü alışkanlığımız o yıllarda hepsi bu idi. Çünkü o yıllarda uyuşturucu, fuhuş, mafya pislikleri yoktu. Maalesef son 20 yılda bütün pislikler çoğaldı.

Yazımı burada noktalarken saf, temiz, herkesin birbirine güvenle baktığı, halkın bütün pisliklere karşı dimdik, kale gibi birleşerek mücadele ettiği KARAMAN özlemiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YENİ YILINIZ aydınlık ve ümit dolu olsun. RABBİM milletimize YENİ YILDA huzur ve güvenlik dolu yıllar nasip etsin.

Saygılarımla…

Vehbi ÇOLAK

Mimar