Sokak lezzetlerinin ve yöresel yemeklerinin müdavimi olan kullanıcılar adana şehrine özgü olan Şırdan hakkında merak ettiklerini sosyal medya üzerinden araştırıyor. Aratılan konular arasında da, Şırdan Her Hayvanla Olur mu? yer aldı. Şırdan her hayvanla olur mu? sorusunun detayları haberimizde...

Adana şehrine özgü olan şırdan, hayvanın midenin bir bölümünden elde edilerek yapılan lezzetli bir yemektir. Şırdan, dolma kategorisinde bulunan ve hem lezzeti hem de görüntüsüyle dikkat çeken bir yöresel yemektir.

Sirdan Her Hayvanla Olur Mu2

Baharatlarla zenginleştirilerek hazırlanan şırdan yemeği, mumbar dolması veya kokoreç gibi iç dolu olarak yapılır ve diğer tatlılardan farklı bir lezzete sahiptir. Şırdan, koyun, keçi, kuzu, inek gibi geviş getiren hayvanların midesinin en yakın kısmından elde edilir. Bu kısıma pirinç eklenir ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirilir.

Şırdanın hangi hayvandan ve hangi kısmından yapıldığına dair önemli detayları bilmek gereklidir. Koyun, kuzu ve dana tercih edilerek hazırlanan şırdan, hayvanın midenin bağırsaklardan önceki son bölümünden elde edilir ve her hayvanda yalnızca bir tane bulunur.

Şırdanın kalori miktarı da merak edilenler arasındadır. Bir porsiyon şırdanın ortalama 210 kalori içerdiği bilinmektedir. Düşük kalorili olması nedeniyle şırdan, diyet menülerinde tercih edilebilir ve sofralarda sıkça yer bulabilir.

1Sirdan Her Hayvanla Olur Mu

Bakanlıktan "Milliyet Farkı" Açıklaması Bakanlıktan "Milliyet Farkı" Açıklaması

Şırdan Her Hayvanla Olur mu?

Şırdan, koyun, keçi, kuzu, inek gibi geviş getiren hayvanların midesinin en yakın kısmından elde edilir. Onun haricinde yapılmaya çalışılanlar şırdan olmaz.