Amerika Da En Çok Hangi Millet Var? Amerika Da En Çok Hangi Millet Var?

Adana ilinin yöresel yemekleri arasında yer alan ve zamanla Türkiye’nin her bölgesinde merak edilir hale gelmiştir. Bazı insanlar arama motorlarında Şırdan’ın görselini ve lezzetini araştırır hale gelmişlerdir. Peki Şırdan Bağırsak mı? Şırdan Nasıl Temizlenir? Şırdan’ın faydaları Nelerdir? sorularının  cevabı haberimizde sizlerle.. 
Şırdan’ın Faydaları Nelerdir?
Şırdan, koyun ve ineklerin midelerinin son ve dördüncü bölümü olarak anatomide geçer. Şırdan bir sakatat yiyeceğidir. Adana ilinin yöresel lezzeti olan Şırdan, Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Görsel olarak sıra dışı olan Şırdan’ın fayadalarını hiç merak ettiniz mi. Siz okuyucularımız için Şırdan’ın faydalarını derledik.  Şırdan B12 bakımından zengin bir yöresel lezzettir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. D vitamini bakımından oldukça zengin olan Şırdan, grip, nezle gibi hastalıklara karşı koruduğu bilinmektedir. 

Sirdan Bagirsak Mi2
Şırdan Nasıl Temizlenir?
Herkesin ya severek ya da merak sonucu tükettiği şırdan’ın lezzeti kadar temizliği de önemlidir. Peki sevilerek tüketilen Şırdan nasıl temizlenmeli. midenin bir bölümünden alınan Şırdan, çok iyi temizlenmelidir. Şırdan tuzlu ve bol su ile yıkanmalıdır. Hem yüzeyi hem de iç kısmı ovarak temizlemek daha sağlıklı olacaktır. 

Sirdan Bagirsak Mi1
Şırdan Bağırsak mı?
Adana'da sektör haline gelen şırdan, her mevsim tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. Adana’nın özgün yemeklerinden biri olan şırdan’ın bağırsak mı yoksa mideden mi yapıldığı merak konusu olmuştur. Şırdan, inek ve koyunların midelerinin son bölümü olarak karşımıza çıkar. Şırdan, midenin bağırsaktan önceki son bölümü olduğu için kimileri bağırsaktan yapıldığını bile düşünüyor. Aslında şırdan, midenin 4. bölümü yani son bölümü olarak bilinir.

Kaynak: HATİCE KARACA