Rüçhan hakkı nedir ve nasıl kullanılır? Rüçhan hakkı almak mantıklı mı?  Rüçhan hakkı ne zaman hisseye dönüşür? Rüçhan hakkını nasıl kullanırım? Rüçhan hakkı nedir örnek? Bedelli rüçhan hakkı kullanılmazsa ne olur? Rüçhan ne zaman hisseye dönüşür? Rüçhan Hakkı ne demek? Rüçhan hakkı hisseyi nasıl etkiler? Rüçhan hakkını satmak mantıklı mı? Rüçhan hakkı nasıl alınır? Zoren Rüçhan hakkı nasıl kullanılır? Bedelli rüçhan hakkı kullanılmazsa ne olur? Rüçhan hissesi aldım ne yapmalıyım? Rüçhan ne zaman hisseye dönüşür? Rüçhan hakkımı nasıl satarım? Rüçhan ne zaman hisseye dönüşür? Rüçhan hisse normal hisseye nasıl çevrilir? Bedelli rüçhan hakkı kullanılmazsa ne olur? Rüçhan hakkı ile hisse nasıl alınır?

Bedelli Sermaye Nedir?

Bir şirket finansman ihtiyacı duyduğunda bunu borçlanarak ya da şirket hisselerini arz ederek yapabilir. Borçlanma yöntemini çoğu şirket seçmez çünkü geri ödemek zorundadır ve bunun belirli bir süresi vardır. Ancak şirketin hisselerinin satılması ile hissedarlardan hem finansman sağlanır hem de sağlanan bu finansman geri ödenmek zorunda değildir buna bedelli sermaye denir.

 Rüçhan Hakkı Nedir ve Nasıl Kullanılır? Nasıl Satılır? Rüçhan hakkı almak mantıklı mı?  Rüçhan hakkı ne zaman hisseye dönüşür?

Rüçhana yeni pay alma hakkı da denilebilir. Bir yatırımcının ortağı olduğu şirketin hisselerini bedelli sermaye ile halka açması sonucunda, şirket ortağının bu bedelli sermayeye katılma önceliği olur, buna rüçhan hakkı denir. Eğer rüçhan hakkınızı kullanmak istemezseniz en az 15 en fazla 60 gün içerisinde rüçhan hakkı kupon pazarında satabilirsiniz. Rüçhan hakkınızı kullanmazsanız paylarınızda düşüş yaşayabilirsiniz. Rüçhan hakkının hisseye dönüşmesi için şirketinizin bedelli sermayesinden hisse satın almanız gerekir.

Kaynak: Hatice Karaca