Maklube Pilavı Nedir? Maklube Pilavı Nasıl Sevis Edilir? Maklube Pilavının  Yanında Ne İyi Gider? Sorularının cevabı haberimizin detayında…
Türk mutfağı kültür ve lezzet olarak zengindir. Bir çok yemeklerin araştırıldığı ve bunlar içerisinde yer alan Maklube pilavı ile ilgili bilgiler araştırdık.

Çok sorulan sorular arasında yer alan Maklube Pilavının  Yanında Ne İyi Gider? Sorusunun cevabı haberimizin detayında…


Maklube Pilavı Nedir?
Maklube Suriye, Irak, Filistin ve Ürdün gibi Levant ülkeleri başta olmak üzere Türkiye'de de Arapların azınlıkta yaşadığı Siirt ve Mardin gibi yerlerde pişirilen bir yemek olarak bilinmektedir lezzetli ve çeşitli bir yemek olarak bilinen Maklube pilavı Osmanlı mutfağında yer almaktadır. Bir çok kez özel misafirlerimize ikramda bulunacağımız yapımı kolay sunum olarak göz dolduran bir yemek olarakta bilinmektedir. 


Maklube Pilavı Nasıl Servis Edilir?
Sunum olarak göz dolduran ve içerisinde bir çok et sebze olan Maklube genellikle etrafında salata ve yoğurtla servis edilmektedir.. Ancak damak tadınıza göre de ayran ve salatayı ayrı kaselere koyupta servis edip bir görsel şölen niteliğinde yiyebilirsiniz.

Türkiye’nin 4 Büyük Gölü Hangisi? Türkiye’nin 4 Büyük Gölü Hangisi?


Maklube Pilavının  Yanında Ne İyi Gider?
Yemeğin çok farklı hazırlanışları oluduğu ve , Orta Doğu'da ve de Dünya'da en çok rağbet gören Suriye-Filistin şekline göre kuzu eti çam fıstığı ve bademlerle dibi zeytinyağlanmış bir tencerede kavrulur. Sonrasında tencerenin dibine kızartılmış patlıcan döşenir. Üzerine et, onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar patlıcan tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Pirince bol bol karabiber ve başka baharatlar eklenerek pişince çok çabuk tüketilen ve yanına isteğe göre çorba yapılarak misafirlere ve kendinize ikram edebileceğiniz yemekler arasında yer almaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA