Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Kapadokya bu yılda binlerce kişi tarafından ziyaret akınına uğramaya başladı. Peki Kapadokya Balon Ücreti Ne Kadar? Kapadokya Balon Kaç dk Sürüyor? Kapadokya, Nevşehir’e Ne Kadar Uzaklıkta? ve Kapadokya hakkında bir çok bilgi haberimizin detayında sizlerle..

Kapadokya'da turizm uçuyor İhlas Haber Ajansı
 Her yıl olduğu gibi bu yılda ziyaretçi akınına uğrayan Kapadokya’da yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak noktası tabi ki balon turu oluyor. Peki Kapadokya Balon Ücreti Ne Kadar? işte haberimizin detayında..

Kapadokya'da balon uçuş rekoru kırıldı İhlas Haber Ajansı
Kapadokya, Nevşehir’e Ne Kadar Uzaklıkta?
Kapadokya, Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu  tabakaların yıllar içinde rüzgar tarafından aşınarak ortaya çıkan kayalık bir alandır.  Her yıl sayısızca turisti bünyesinde ağırlayan Kapadokya, Kayalara oyulmuş geleneksel Kapadokya evleri, güvercinlikler ve balon turları ile adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. 18. ve 19. yüzyılda inşa edilmiş Kapadokya evleri hem tarihi hem de kültürel açıdan bölgeye katkı sağlıyor. Nevşehir’ geldiğinizde ise mutlaka görmeniz gereken yerleri de sizler için sıraladık; Avanos, Ürgüp, Göreme, Ihlara Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Derinkuyu, Aynalı Kilise ve Yeraltı Şehirleri gibi doğa harikası yerler ziyaretçileri kendine mest ediyor.  Peki Kapadokya, Nevşehir’e Ne Kadar Uzaklıkta? Yörenin halkına ekonomik yönden katkı sağlayan Kapadokya, Nevşehir’e yaklaşık olarak 13 kilometre uzaklıktadır.

Kapadokya'da balon uçuşları iptal edildi İhlas Haber Ajansı


Kapadokya Balon Kaç dk Sürüyor?
Yerli ve yabacı turistlerin ilgisini çeken balon turları, genelde sabaha karşı yani alacakaranlıktan önce başlıyor. Bunun en büyük etkisi havanın soğuk rüzgârın az olmasıdır. Yani balon uçuşları sabaha karşı 5-6 gibi havalanarak turistlere gün doğumunu izleme fırsatı sunuyor. Peki Kapadokya Balon Kaç dk Sürüyor? Herkesi kendine hayran bırakan doğasını ve gün doğumunu izlemek isteyen turistlerin balon turu genelde 1 saat sürüyor.

Kapadokya'da balon turları hafta sonuna kadar yapılamayacak İhlas Haber  Ajansı

Azmin Sonunda Gelen Başarı Azmin Sonunda Gelen Başarı


Kapadokya Balon Ücreti Ne Kadar?
Doğa harikası peri bacalarının arasında balon keyfini sürmek isteyen turistler yerden yaklaşık 900 metre yükseliyor. Balon uçuşlarının güvenliği için eksik sayıda insan binemiyor. Balon genelde kapasitesine göre insan alıyor.  Küçük balonlara sadece 2 veya 4 kişi binebiliyor. vatandaşların merak ettiği konu ise Kapadokya balon ücretlerinin ne kadar olduğu. Kapadokya balon ücretleri her aya göre değişiyor.Genel fiyatlara baktığımızda ise 3000 – 4500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kaynak: HATİCE KARACA