Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş, bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Bu olay kısa sürede haber ajanslarında geniş yankı buldu. Polislik mesleğinden ihraç edilen ve suç örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan Güniz Akkuş’un sağlık durumunun iyi olduğu, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldığı bildirildi. Peki, Güniz Akkuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte ayrıntılar...

Guniz Akkus Kimdir Ve Nerelidir1 (2)

 Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş Kimdir?

Güniz Akkuş, ulaşılan bilgilerine göre 1976 yılında Almanya’da doğdu ve Akkuş 15 yaşına kadar ailesiyle birlikte Almanya'da yaşadı. Tatil için geldiği Antalya'da motorize polis ekiplerine (yunuslara) özenerek polis olma kararı aldı. Almanya'daki ailesini ikna ettikten sonra Türkiye'ye dönerek İzmir'deki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldu ve polis memuru olarak göreve başladı. 2000 yılında yunus timinde çalışmaya başlayan Akkuş, kısa bir süre sonra Narkotik Şube Müdürlüğü'ne geçti.

Guniz Akkus Kimdir Ve Nerelidir1 (3)

Polis mesleğini icra ederken Amiriyle yaşadığı tartışmalar sonucu önce Kilis'e atanan, ardından amirini tehdit ettiği gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Akkuş, İstanbul'da 20 kişilik bir suç örgütünün lideri olmak ve eğlence mekanlarından haraç toplamakla suçlandı. 2006 yılında yaralama suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 2009 yılında tahliye oldu. 2015 yılında umre ziyaretinde bulunarak tövbe ettiğini açıkladı. Ancak 2021 yılında yeniden suça karıştığı gerekçesiyle kısa süreliğine cezaevine girdi.

Guniz Akkus Kimdir Ve Nerelidir1 (4)

Geçmiş yıllarda da adından sıkça söz ettiren Güniz Akkuş, Haziran 2020'de sosyal medya hesabından yaptığı bir video ile suç örgütü lideri Sedat Peker'e meydan okumuştu. Sedat Peker ise bu tehditler üzerine Güniz Akkuş ve diğer bazı isimlerin birileri tarafından kullanıldığını ve öldürülüp suçun kendisine yıkılacağını belirterek savcılıklara başvurmuştu.

Silahlı Saldırı Vakası 

Güniz Akkuş, bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından vurularak hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından hastaneden ayrılan Akkuş’un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı ve polis, saldırının arkasındaki failleri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Guniz Akkus Kimdir Ve Nerelidir1 (1)

Konuk: “Çalışan Herkes Kadrolu Olacak” Konuk: “Çalışan Herkes Kadrolu Olacak”

Güniz Akkuş Kimdir ve Nerelidir?

Hanımağa lakabıyla tanınan Güniz Akkuş’ 1976 yılında Almanya’da dünyaya geldiği bilinmektedir. Mesleki geçmişi ardından yapmış olduğu çete liderliğiyle gündemden düşmeyen Akkuş sosyal medya paylaşımlarıyla da kendisinden sıklıkla söz ettirmektedir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL