Yaptığı şarkılar ve yer aldığı film dizilerle sevilen oyuncu Hakan Kurtaş’ın hayatı merak konusu oldu. Hayranları ve vatandaşlar Hakan Kurtaş’ın hayatını arama motorlarında sıklıkla aratıyor. En çok merak edilen konular arasında da Hakan Kurtaş ne mezunu? oldu. Peki  Hakan Kurtaş ne mezunu? kariyerine ve hayatına dair detaylar haberimizde...

Hakan Kurtas Ne Mezunu (1)

Deniz Akkaya Efe Önbilgin Neden Ayrıldı? Deniz Akkaya Efe Önbilgin Neden Ayrıldı?

Hakan Kurtaş Kimdir ?

Hakan Kurtaş, 7 Eylül 1988'de İzmir'de dünyaya geldi. Annesi resim öğretmeni, babası ise çocuk doktorudur. Annesi, Hakan henüz 3 yaşındayken İktisat bölümünden mezun olduktan sonra tekrar sınava girerek resim öğretmenliği diploması almıştır. Hakan'ın iki küçük erkek kardeşi vardır. Üniversiteye başlamadan önce profesyonel olarak basketbol oynadı. Aynı zamanda karikatür çizer ve müzikle ilgilenir. Bir dönem Leman ve Uykusuz gibi mizah dergilerinde karikatürleri yayınlandı.

Hakan Kurtas Ne Mezunu (2)

Hakan Kurtaş Kariyeri

Ortaokul yıllarında tiyatroya ilgi duymaya başlayan Hakan Kurtaş, lisede bu alanda kariyer yapmaya karar verdi. 2010 yılında DOT Tiyatrosu'nun Punk Rock adlı oyununda sahne aldı. ATV'de yayınlanan Ezel dizisinin final bölümünde "Can Uçar" karakterine hayat verdi. TMC Yapım'ın 2011-2012 yılları arasında Kanal D ve Star TV'de yayımlanan Bir Çocuk Sevdim dizisinde "Sinan Harmangil" rolüyle tanındı. 2012 yılında Hatice Aslan ile başrolünü paylaştığı Vücut filminde trajik olaylar yaşayan "İzzet Gündoğdu" karakterini canlandırdı. Aynı yıl DOT Tiyatrosu'nun Murat Daltaban yönetmenliğindeki Beautiful Burnout/Süpernova oyununda bir boksörü oynadı ve rolü için uzun süre boks eğitimi aldı. En son Esme Madra'nın yönettiği Meşakkat ve Karısı kısa filminde rol aldı; bu film Akbank 9. Kısa Film Festivali'nde 'Kurmaca Kısa Filmler' kategorisinde yarıştı. 2013 yılında Ulaş Tuna Astepe ve Efe Tunçer ile birlikte Bir Aralık adlı müzik grubunu kurdu. Bu grupta şarkı yazarlığı, bestecilik yaparken gitar çalıp şarkı söylemektedir. Şarkılarını internet üzerinden yayınlamışlardır.

Hakan Kurtas Ne Mezunu (3)

Hakan Kurtaş Ne Mezunu?

Türk dizi ve sinema oyuncusu olan Hakan Kurtaş, lise eğitimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL