Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, Türkiye'ye geliyor. 30 yılı aşkın kariyerinde "Eklektik Kelt" müziğiyle dünya çapında 20 milyona yakın albüm satan McKennitt, yeni albümü "The Road Back Home"un ardından çıktığı "The Mask and Mirror 30. Yıl Turnesi" kapsamında Türkiye'de konser verecek. Sanatçı, 30 Haziran'da İzmir, 1 Temmuz'da Ankara ve 2 Temmuz'da İstanbul'da dinleyicileriyle buluşacak. Loreena McKennitt, kariyerinin en özel şarkılarını İzmir, Ankara ve İstanbul’daki hayranları için seslendirecek.
Loreena'nın 2024 yılında yayınladığı albümü “The Road Back Home” sanatçının köklerine kariyerinin başlangıcına, folk dünyasındaki ilk günlerine ve folk dünyasının karakteristik topluluk kültürüne bir tür müzikal geri dönüşü yansıtıyor.

Yeni albümünde arp çaldı

İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Oldu İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Oldu

Hint-Avrupa kökenli kavimlerden Bedeviler’e uzanan çağdaş fikirlerin zengin ve eklektik bir sunumu niteliğinde olan, Nyckelharpa (İsveç halk çalgısı), ud, kanun, Flamenko gitar, vurmalılar gibi çeşitli enstrümanlarla bezeli albümde ünlü sanatçı McKennitt vokallerin dışında piyano, klavye, akordeon ve arp çaldı.

Kaynak: İHA