Geçtiğimiz ayda babası Hilmi Babacan’ı kaybeden Ali Babacan annesini kaybetti.

Güneri Babacan kimdir? Güneri Babacan nereli ?

Güneri Babacan, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Dikme köyündendir. Babacan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın annesidir. DEVA Partisi sosyal medya hesabında konuyla ilgili yapılan paylaşımda: “Genel başkanımız Ali Babacan’ın kıymetli annesi Güner Babacan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta genel başkanımız olmak üzere, tüm Babacan ailesine başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Ali Babacanin Annesi Guneri Babacan Kimdir1-1

Ali Babacan kimdir?

4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Hilmi Babacan ve Güner Babacan çiftinin oğlu olan Ali Babacan, gençlik yıllarından itibaren aile işinde çalıştı. 1985 yılında TED Ankara Koleji'nden birincilikle mezun olan Babacan, Lisans eğitimine devam etmek üzere Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne kaydoldu ve bu bölümden 1989 yılında 4.00 ortalamayla birinci olarak mezun oldu.

1990 yılında Fulbright bursunu kazandı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. 1990-1992 yılları arasında Northwestern University Kellogg School’da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yapan Babacan, Yüksek lisans çalışmalarında pazarlama alanında uzmanlaştı.

1994 senesinde Ankara'ya döndükten sonra aile şirketinin başına geçti. 2001 yılında AK Parti'nin kurucu üyesi olan Babacan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi daha sonrasında 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

58. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Babacan, 2008 yılında dünya genelinde etkili olan ekonomik krizin ardından 2009 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak 28 Ağustos 2015'e kadar Başbakan Yardımcılığı görevini devam ettirdi ve 8 Temmuz 2019 tarihinde AK Parti'den istifa etti.

Kaynak: Eda Şahintürk