Birçok insanın severek tükettiği tavuk etinin birçok yönünü haberimizde yer verdik. Peki Tavuk Eti Neye İyi Geliyor? Tavuğun İçinde Hangi Vitaminler Var? Tavuk Etinin Faydaları Nelerdir? sorularının cevabı haberimizde sizlerle..

Tavugun En Guzel Yeri Neresi1


Tavuğun İçinde Hangi Vitaminler Var?
Severek tükettiğimiz tavuk etinin yanı sıra hayvansal gıdalar birçok açıdan zengin vitaminler barındırıyor. Peki Tavuk Etinde Hangi Vitaminler Bulunuyor? Tavuk eti B1, B2, B3, B5 ve B 12 gibi b vitamini grubu oldukça zengin olarak bulunuyor. Tavuk eti B vitaminin yanı sıra protein, kalsiyum ve çinko da bulunuyor. 
 

Tavuk Etinin Faydaları Nelerdir?
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mangal yapmak isteyenlerin tercihi genelde tavuk eti oluyor. Sıklıkla tükettiğimiz tavuk etinin faydalarını sizler için derledik. Tavuk etinin faydaları ise; Besin içeriği bakımından oldukça zengindir. Kilo için dosttur. Sindirilmesi kolay protein kaynağıdır. Fosfor, kalsiyum ve protein açısından zengin olduğu için kas sistemini güçlendirir. Ayrıca tavuk da düşük yağ olduğu için kalp sağlığını da korur. 


Tavuk Etinin Zararları Nelerdir?
Severek tükettiğimiz tavuk etinin faydalarının yanı sıra zararları da maalesef bulunuyor. Tavuk etinin zararlarına baktığımızda, sık tavuk tüketimi yapıkdığında  vücutta yağ birikmesine yol açarak kalp sorunları riskini artırabiliyor. 

Tavugun En Guzel Yeri Neresi2

Uzman Açıkladı: Yazın Uykusuzluğun Psikolojik Etkilerine Dikkat! Uzman Açıkladı: Yazın Uykusuzluğun Psikolojik Etkilerine Dikkat!


Tavuk Eti Neye İyi Geliyor?
Birçok vitamin yönünden zengin olan tavuk eti neye iyi geliyor hiç düşündünüz mü? Gencinden yaşlısına her bireyin severek tükettiği ve kırmızı ete göre ekonomik olan tavuk etinin neye iyi geldiğini sizler için derledik.. Tavuk eti; D vitamini ve B vitaminleri bakımından oldukça zengin olduğu için ileri yaşlarda sıklıkla karşılaştığımız kemik erimesi ve eklem iltihabı gibi hastalıklara iyi geliyor.

Kaynak: HATİCE KARACA