Tamer Levent 13 Ekim 1950 yılında İzmir Karşıyaka’da dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümü'nden 1977 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatroları'nda önce oyuncu daha sonra yönetmen olarak çalışmalarını gerçekleştirdi. Devlet Tiyatroları genel müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, yönetmen, sanat yönetmeni, oyun yazarıdır.

Tamer Levent Kimdir Tamer Levent Ailesi Kimdir 2

Birçok film ve dizide v e tiyatro oyunlarında akıllara kazınacak rollere hayat verdi. Yönettiği oyunlar, Rusya, Kanada, Güney Kore, İran ve Kuzey Kıbrıs’ta festivallere davet edilerek yaklaşık 170 ülkede Türkiye’yi temsil etti ve atölye çalışmaları yaptı. 2012 yılı yapımı Tepenin Ardı filmin filminde En iyi erkek oyuncu dalında 2012 yılında Malatya Uluslararası Film Festivali, 2013 yılında 24. Ankara Film Festivali 2013 ödüller almıştır.

Tamer Levent, Devlet Tiyatroları rejisör kadrosunda çalışmalarına devam etmektedir.

Tamer Levent, 1982 yılında televizyon program yapımcısı Seynan Levent ile evlendi. 1984 yılında dünyaya gelen Efe adında oğlu ve 1985 yılında doğan Hazel adında kızı vardır.

MasterChef 9. Yarışmacı Kim Oldu? MasterChef 9. Yarışmacı Kim Oldu?

Tamer Levent Ailesi Kimdir?

Ağır ceza hâkimi Zeki Levent tasarımcı Meral Levent'in oğlu olarak İzmir Karşıyaka'da  dünyaya geldi.  

Kaynak: R. Rüzgar Yel