Osmanlı mutfağının bir parçası olan Makbule yemeği günümüze kadar gelmiş ve damakları şenlendirmiştir. Peki Makbule Arap Yemeği Mi? Makbule Türkiye’de En Çok Hangi Yörede Tüketiliyor? Makbule Yemeğinin Tarifi Nedir? gibi sorularının cevabını haberimizde sizler için derledik..
Makbule Arap Yemeği mi?
Maklube, Arapça bir sözcüktür. Maklube Türkçe de ise ters çevirme anlamına geliyor. Sohbet ve toplantı gibi kalabalık yemek davetlerinde tercih edilen başlıca yemeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.  Göze hitap eden sunumu ile dikkat çeken Makbule yemeği, kalanlık davetlerde tercih edilmesinin sebebi ise bol ürün ve büyük tepsilerle birçok kişi aynı anda yiyebiliyor. Bol malzemesi ve ters şekilde sunulan sunu ile ilk defa yiyecek olanların hafızalarında ve damaklarında iz bırakıyor. Peki Makbule Arap Yemeği Mi? Maklube kelime anlamı olarak Arapçadan gelmiştir. Suriye, Irak ve Filistin gibi Arapların azınlıkta olduğu yerde pişirilmektedir.  Kısacası Maklube bir Osmanlıdan geleneğinden gelen bir Arap yemeğidir. 

Maklube Arap Yemegi Mi1
Makbule Türkiye’de En Çok Hangi Yörede Tüketiliyor?
Arap yemeği olan maklube yemeği, göze hitap eden şık sunumu ile Türkiye’de bazı bölgelerde de tüketiliyor.  Arap mutfağından bizlere ulaşan maklube Türkiye’de ise en  çok Mardin ve Siirt başta olmak üzere Güneydoğu illerinde karşımıza çıkıyor. 

Konuk: “Çalışan Herkes Kadrolu Olacak” Konuk: “Çalışan Herkes Kadrolu Olacak”

Maklube Arap Yemegi Mi1 (2)
Makbule Yemeğinin Tarifi Nedir?
Zahmetli bir yemek olan Maklube, hem tavuk hem de kırmızı et kullanılarak yapılıyor. Daha sonra kullanacağınız et türünü zeytinyağlanmış tencere içerisine bademlerle birlikte konulur. Tencerenin dibine ise kızartılmış patlıcanlar döşenir. Ve sırasıyla üzerine et onun üzerine pirinç ve tekrar patlıcan ve pirinç tekrarları ile tencereye döşenir ve tuz ve su eklenerek pişirilir. Pişen Maklube yemeği bir tepsiye ters çevrilerek servis edilir.

Kaynak: HATİCE KARACA