Günümüzde sağlıklı ve organik beslenmek isteyen bir çok ürün gibi tavuk etinin de organiği aranan ve tercih edilen ürünler arasında yer almasıyla beraber Köy Tavuğu Olduğunu Nasıl Anlarız? Sorularının da cevaplarını sizler için araştırdık detaylarıyla haberimizde….

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır?


Köy Tavuğu Olduğunu Nasıl Anlarız?
Genellikle besin değerinin yüksek olduğu ve organik ürünler tercih eden kişiler için çocuklarına ve kendilerine sağlıklı beslenmek amaçlı alınan ve alırken araştırılan tavuk çeşitlerinden olan Köy Tavuğu genelde bir çok kişinin en çok tercih ettiği ve alırken sorulan ve bilmesi gereken ürünlerden biridir. Köy tavuğu alırken bilinmesi gereken özelliği şu şekildedir; Gezen tavukların büyürken dokuları ve kemikleri de doğal süreçte geliştiğinden tavuk bünyesi oldukça sağlam yetişir. Bu sebeple eti kolayca limelenmez ve kemikten sıyrılmaz. - Köy tavuğunun derisi ince ve damarlıdır. Tüm bu bilgiler ışığında satın aldığınız tavuğun organik olup olmadığını rahatlıkla anlayabileceğinizi ve gönül rahatlığıyla tüketilebileceği bilinmesi gerekenler arasındadır.

Koy Tavugu Oldugunu Nasil Anlariz2


Köy Tavuğunun Eti Ne Renk Olur?
Bir diğer bilgilendirmemiz ise şu şekildedir; Organik tavuk etinin rengi beyaz değil kırmızıya yakın olur. Normal tavuk etinin rengi ise oldukça açık ve beyaza kaçıktır. - Organik tavuk eti pişerken kahverengiye dönük bir su bırakır, normal tavuk ise beyazımsı şeffaf bir su bıraktığı bilinmektedir. Organik beslenen kişiler mutlaka bu  detaya dikkat eder ve o şekilde tüketim yapmaktadır. Çocuktan büyüğe bir çok kişinin tercihi olan organik tavuk mutlaka alıp pişirildiğinde bu detayı bilinmelidir.

Koy Tavugu Oldugunu Nasil Anlariz1


Köy Tavuğunun Farkı Nedir?  
Bir çok kişi sağlıklı beslenmek amaçlı spor yapan ve protein ağırlıklı beslenen kişilerin tercih ettiği çocuklarımıza da tüketmek için aldığımız ve besin değeri yüksek olarak bildiğimiz köy tavuğu tamamen halk tavuğu olarak nitelendirilir.  Doğal arazilerde açıkta yetiştiriciliğe uygunlukta dünyada eşine az rastlanır kalitede özellikleri vardır. Melezleme olduğu için de yıllık yumurta verimi çok düşüktür. İnsanlar köy tavuğunun iri olmamasını, fazla sayıda yumurta yapmamasını özellik sayarlar. Bu nedenle de sıkça tüketilir.

Kaynak: HATİCE KARACA