Kütahya Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu “1. Uluslararası Şair Şeyhi Şiir Şöleni ve Sanat Festivali'ne” katılan Avcı, programda  "Hüzün Tüccarı” isimli şiiri seslendirdi.

Programda konuşan Avcı: “Bu tür etkinliklerin Türk dilinin başkenti Hz Yunus'un memleketi Mevlana diyarı  Karaman'ımızda da görmeyi çok arzu ediyorum, canı gönülden istiyorum. Bu muhteşem programın hazırlanmasında Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül ve çalışma arkadaşlarına, Kent Konsey Başkanı Ahmet Arabacı, Kent Konseyi Şair ve Yazarlar Grubu Başkanı Esat Anık bey ve başkan yardımcıları Kadir Güven, Züleyha Özbay Bilgiç, Ayşe Ceyhan Düzgün'e  ve nihai imzanın sahibi Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr Alim Işık beyefendi ile Kıymetli eşi Fatma Işık hanımefendiye canı gönülden teşekkür ederek binlerce kişinin katılımıyla ilgi ve alakanın en yüksek seviyede olduğu programda Karaman'ımızı temsil etmekten gurur duydum” ifadelerine yer verdi.

KGRT mikrofonlarına da konuşan Avcı: “1989 yılınca Mersin’in Gülnar ilçesinde dünyaya geldim. 2003 yılında Karaman Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun oldum. Sonrasında Beyşehir Meslek Yüksekokulu’nu bitirdim ve akabinde Anadolu Üniversitesi’nden İşletme bölümünden mezun oldum şuan inşaat sektörüyle uğraşıyorum. Hece şairiyim hece şiiri örnekleri yazıyorum. Şiire olan ilgim küçük yaşlarda başladı. Şiir yazmayı ve okumayı seven birisiyim. Şiirde sayıdan ziyade kalite önemlidir. Bir şiirin estetiği, mimari yapısı ve anlatım biçimi sayıdan daha önemlidir. Halihazırda bir şiir kitabım mevcut değil ama bir şiir kitabını dolduracak eserlerim mevcut yani şu an basım aşamasında şiirlerim var. Şiir yazmak için ilham gelmesi için bir dere kenarı, deniz kenarı veya yakamoz altında olmaya gerek yok. İlham dediğiniz şey her zaman gelebilir. Şiirin yazımı bir çocuğun dünyaya gelişiyle birebir benzerdir. Bir doğum sancısı çeken anne gibi şiiri yazacak olan şair de kendince bir sancı hisseder onun akabinde de şiir dünyaya gelir yani bir şiir kendini yazdırır. Karaman halkına şiir gibi bir ömür yaşamalarını diliyorum.” dedi.5d3d1b0c-4844-42ac-8afa-8c18c633adce5d2d50cc-0063-45e7-8880-7619143d44f062c28841-71a1-46c9-a430-c826f8b95f0d

Editör: Haber Merkezi