Kültür söyleşileri kapsamında düzenlenen programa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mercan, üniversite personeli ve davetliler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özpınar’ın yönlendiriciliğini yaptığı söyleşide Karaman’ın tanınan simalarından Mustafa Koçak, Karaman’da yaşanan değişimleri, fotoğrafçılık mesleğine nasıl başladığını, Karamanla ilgili arşivleri neden yaptığını ve mesleğin zorluklarını anlattı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Koçak, fotoğrafçılığa 1954 yılında tabiat resimleri çekmekle başladığını ifade etti. Karaman’da tiyatro, konser ve kültürel faaliyetlerin başlaması için gerekli girişimleri de kendisinin başlattığını belirten Koçak, “Kültürel ve sosyal faaliyetlere Karaman’ı alıştırmamız çok zor oldu. Ben hem sanat alanında hem de kültür ve sosyal faaliyetlerde çok çalıştım.” dedi.

Karaman’ın hafızası Mustafa Koçak, çektiği fotoğrafları arşivleyerek Karaman’ın tarihi ve kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Mesleğini her zaman zevkle yaptığını ve asla paraya ehemmiyet vermediğini vurgulayan Koçak, çocuklarını da aynı hayat görüşü ile büyüttüğünü, en büyük zenginliğin de eş ve dostları olduğunu söyledi.

Karaman’ın bütün camilerinin minarelerine çıkarak şehrin fotoğraflarını çeken ve arşivleyen Koçak, Karaman’ın tarihi ve kültürünün çok geniş olduğunu ve bunu gelecek nesillere aktarmak için arşivlediğini ifade etti.

Türk Dünyası Şöleni Başlıyor: İşte Gelecek Sanatçılar Türk Dünyası Şöleni Başlıyor: İşte Gelecek Sanatçılar

Söyleşi, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve belge takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak: BÜLTEN