Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  çalışanı Büşra Bozkurt'un işten çıkarılma iddialarıyla gündeme gelen Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan sosyal medya kullanıcıları tarafından arama motorlarına araştırılmaya başladı.  Merkez Bankası’nda protokol görevlisi olarak çalışan Büşra Bozkurt olayının ardından CİMER'e şikayet edilen Peki, Erol Erkan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Erol Erkan Kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın Babası Kimdir?

Büşra Bozkurt'un şikayet dilekçesinde gündeme gelen Erol Erkan makine mühendisidir. Aslen Elazığlıdır.

Erol Erkan kimdir? Erol Erkan'ın işi nedir kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Büşra Bozkurt'un şikayet dilekçesi ise şu şekilde:

"22 Ocak 2020 tarihinden beri T.C. Merkez Bankası’nda protokol misafir karşılama görevlisi olarak çalışmaktaydım. Amirlerim ve çalışma arkadaşlarımla şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. İşimi ve görevimi her zaman önemsedim. Bundan dolayı genel müdürüm tarafından her zaman taktirle karşılanıp en önemli karşılamalarda görevlendirildim. Her şey bu kadar güzel giderken 2023 yılı Aralık ayının ilk haftalarında Sayın Merkez Bankası Başkanımız Hafize Gaye ERKAN Hanımın babası Erol ERKAN Bey ve Annesi Gamze ERKAN Hanım protokole giriş yaparken, Protokol karşılama Bölümünde görevliydim. Giriş esnasında Sayın Erol ERKAN bey yanımdan geçerken, bana bir uğrayabilir misin? Diye sözlü olarak istekte bulundu. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bekleme odasına gidip Erol ERKAN Beyin Gelmesini bekledim. Geldiğinde bilgilerimi sorguladı, kaç yıldır çalıştığımı sordu. Sonrasında Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Sizde güvendiğimiz bir çalışansınız. Sonrasında İnsan Kaynakları Müdürlüğünü arayarak, Büşra BOZKURT adında bir çalışanımız var. Artık bize hizmet verecek kızımızın önünü açalım. Dedi ve telefonu kapatıp benimle konuşmaya başladı. Ben nasıl bir görev yapacağımı sorduğumda bir cevap alamadım. Sayın Hafize Gaye ERKAN hanımefendiye hizmet edeceğimi bildiğim için çalışma sürelerinin gece geç saatlere kadar olduğunu biliyordum. Bundan dolayı arzuhalimi kendisiyle paylaştım. Dedim ki! Geç saatlere kadar çalışmamın bir sıkıntısı var. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Dedim ki! Okula gitmekte olan 7 yaşında bir çocuğum var onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir bayanım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir. Bu konuyu bir daha değerlendirebilir misiniz?”

Gaye Erkan neden gündemde, ne oldu? Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan  kimdir? - Hürsöz Gazetesi - Sondakika Tokat Haber, Yerel Haber, Tokat Yerel  Haber, Hürsöz Gazetesi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye ise sosyal medya hesabından şöyle bir açıklama yaptı:

Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.

Erol Erkan kimdir, nerelidir? - Yozgat Haber - Yozgat Çamlık Gazetesi

GAYE ERKAN’IN BABASI EROL ERKAN KİMDİR? NE İŞ YAPIYOR?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan'ın mesleği makine mühendisidir. Aslen Elazığlıdır. Hafize Gaye Erkan’ın annesi ise öğretmendir. Matematik öğretmenidir. 

Kaynak: Eda Şahintürk