Karaman’da Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı hac organizasyonu çerçevesinde hac ibadetini yapacak olan hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi. Karaman İl Müftülüğü tarafından Piri Reis Kültür Merkezi önünde düzenlenen programa Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve 170 hacı adayının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Progam, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve  İl Müftü Yardımcısı Adem Bahcıvan’ın yaptığı duanın ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde 170, Özel şirketler aracılığı ile 139 olmak üzere toplam 309 Hacı Adayı kutsal Toprakları ziyaret edeceği bilgi edinildi.

Hacılarımıza kolaylıklar diliyoruz

Günün Karaman için çok önemli olduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Adem Bahçıvan, “Diyanet ile gidecek olan 170 hacımızı hocalarımızın refakatinde uğurladık. Cenab-ı Hak salimen gidip galiben gelmeyi nasip eylesin. Gitmek üzere kayıtlı olan hacılara da Cenab-ı Hak en kısa sürede gitmelerini nasip eylesin. Hacılarımızın heyecanı ve hasreti gerçekten doruktaydı. Diğer kardeşlerimizin heyecanları da doruktaydı. Cenab-ı Hak, gitmek isteyen ve arzu eden tüm kardeşlerimize gidiş geliş nasip eylesin. Hacılarımıza kolaylıklar diliyoruz.” dedi.

Tıpkı kendim gider gibiyim.

Yakınlarını uğurlamaya gelen Abidin Gezer, “Geçen yıl aynı duyguları ben de hissediyordum çünkü ben de gittim ve geldim. Allah’ıma şükürler olsun vazifemizi yaptık geldik. Şu anda yoğun duygular içerisindeyim, tıpkı kendim gider gibiyim. Tanıdıklarımız da aynı şekilde çok heyecanlılar,  görevlerini yapmak için yoğun duygular içerisindeler. Allah’ın izniyle onları buradan uğurluyoruz ve görevlerini, ibadetlerini layıkıyla yapabilmelerini hac vazifelerinin mebrur olmasını diliyorum. Hacı adaylarına ibadetlerinde kolaylıklar diliyorum. Yolları açık olsun inşallah ailelerine sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını diliyorum.” diye konuştu.

Allah herkese nasip etsin

75 yaşındaki hacı adayı Mehmet Erdoğ,  “Çok sevinçliyim daha bundan iyi ne olabilir. Allah herkese nasip etsin.” dedi.

 

Allah’ın misafiriyiz

Hacı adayı olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Hüseyin Daşbaşı, “Çok mutluyuz Allah’ım bizi çağırdı inşallah Allah’ın misafiriyiz. Kutsal yerleri ziyarete gidiyoruz.” diye konuştu.

36 sene sonra yeniden

36 sene sonra ikinci defa hac yolcusu olduğunu belirten Satıh Erken,  “Allah herkese nasip etsin. 36 sene sonra ikinci defa gidiyorum. Yakınlarımın hepsi burada beni uğurluyorlar ve haliyle duygulandım, beni ağlattılar.” dedi.

26 Temmuz 2024 Cuma Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi? 26 Temmuz 2024 Cuma Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi?

İlk defa hacca gidecekler

Annesi ve babasını uğurlamaya gelen Abdurrahman Akan'ın yakınları gözyaşlarına hakim olamazken Akan, "Çok şükür Allah'ım bu günleri de gösterdi. Rabbim herkese sağ salim gidip gelmeyi nasip eylesin inşallah. Annem ile babamı uğurladım. Daha önce umreye gitmişlerdi, şimdi de ilk defa hacca gidecekler." diye konuştu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL