Devlet Bahçeli’nin seçime oy kullanmaya gelirken yüzünde morluklarının olması sebebiyle ve daha sonrasında gündeme gelmesiyle  arama motorlarında aranmaya başladı. Devlet Bahçeli Alevi Mi? Sorusu kullanıcılar tarafından aratılıyor. Devlet Bahçeli Alevi Mi? İşte detaylar…

Vahap Seçer Kimdir ve Kaç Yaşında? Vahap Seçer Kimdir ve Kaç Yaşında?

Devlet Bahçeli Kimdir?

Devlet Bahçeli, 1 Ocak 1948'de Osmaniye'de doğmuş Türk siyasetçi, akademisyen ve ekonomisttir. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısıdır. MHP Genel Başkanlığı görevini 1997'den bu yana sürdürmektedir. Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 21. dönemden 28. döneme kadar Osmaniye Milletvekili olarak girmiştir. Siyaset öncesi ekonomi, Türk tarihi ve dış politika konularında çalışmalar yapmıştır. MHP'nin genel başkanı olarak çeşitli dönemlerde görev yapmış ve parti yönetiminde etkin rol oynamıştır. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın kurulmasına öncülük etmiş ve bu ittifakla birlikte seçimlere katılmıştır.

Devlet Bahçeli Alevi Mi?

“Kılıçdaroğlu’nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Elbette saygı duyarız, Alevi olduğunu söylemesini de hakkı görürüz. Ancak bugüne kadar niye konuşmadığını, 14 Mayıs’a yaklaşırken neden bu açıklamaya gerek duyduğunu da kararlılıkla sorarız. Eskişehir’de hayat ve varlık mücadelesi veren Alevi İslam inancına mensup kardeşlerime kucak dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Onları çok sevdiğimizi beyan ediyorum. Herkesin etnik kökeni, mezhebi, yöresi, anasının dili muteber ve muhteremdir. Biz Hüseyni ahlakla bezenmiş kutlu bir hareketiz. Yezid’le kazanmaktansa Hüseyin’le şehadete de talip oluruz” dedi.