Son zamanlarda bir çok kişinin tercih ettiği meslek arasında yer alan ve bir çok gencin başvurduğu ve Uzman Erbaş Yükselebilir Mi? Gibi soruların bir çok arama motorunda merak edip araştırdığı meslekler arasından yer alan soruların cevapları haberimizin detaylarıyla sizlerle…

Uzman Erbas Yukselebilir Mi2
Uzman Erbaş Yükselebilir Mi?
Bir çok gencin meslek olarak tercih ettiği ve sıkça merak edilen sorular arasında yer alması nedeniyle sizler için araştırdığımız haberimizde detaylar şu şekildedir; Yükseköğrenim mezunu olmayan uzman erbaşlar, ikinci derecenin altıncı kademesine kadar ilerleyebilirler. Fakat son 5 yıl içerisinde herhangi bir disiplin cezası almamış ve disiplin notu 85 ve üstü ise birinci dereceye düşebilmektedirler. Ayrıca çoğu gencin tercihinde olan ve Uzman çavuş, en az ortaöğretim veya dengi okul mezunu veya en az ilköğretim okulu mezunu olup, muvazzaflık hizmetini çavuş rütbesi ile tamamlayanlardan, muvazzaflık hizmetini müteakip Türk Silâhlı Kuvvetlerinin devamlılık arz eden teknik ve kritik görev yerlerinde veya çavuş kadro görev yerlerinde, Uzman Erbaş Kanun esaslarına göre istihdam edilenler ile yönetmelikte belirtilen esaslara göre uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa geçirilen askeri şahısları ifade eden ve bu görevi düzgün ve disiplinli bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin de bilincinde olmalıdırlar.

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır?

Uzman Erbas Yukselebilir Mi1
Uzman erbaşlar; iki yıldan az, beş yıldan fazla olmamak şartıyla sözleşme yaparak göreve başlar ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilgilendirilirler. Sözleşmelerini tamamladıktan sonra istekleri dâhilinde yapılacak sağlık kontrolünün ardından bir ila beş yıl arasında sözleşme yaparak görevlerine devam edebilirler.
Ayrıca En az on yıl görev yapıp Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ayrılanlara, istifa veya istifa etmiş sayılmak suretiyle Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ayrılan subay ve astsubaylar gibi; emeklilik durumunda ise, emekli subay ve astsubaylar gibi silah taşıma ruhsatı verilebildiğini de notlarımız arasında görebilirsiniz..

Kaynak: HATİCE KARACA