Seyahat edenlerin ve saat dilimlerine meraklı kullanıcılar Türkiye’nin hangi ülkelerle aynı saat diliminde olduğunu arama motorlarında sıklıkla aratmaya başladı.  Peki Türkiye Hangi Ülkelerle Aynı Saat Diliminde? detaylar haberimizde…

Konya'ya Şehit Ateşi Düştü Konya'ya Şehit Ateşi Düştü

Türkiye'nin saati, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi saati olup, Türkiye'de kullanılan saattir. Türkiye, GMT+3 saat dilimini benimsemektedir. Eskiden yaz-kış saati uygulaması yapıldığı için kış aylarında GMT+2 saat dilimine geçilirdi, ancak 2016 yılından itibaren yaz-kış saati uygulaması terkedilmiş ve Türkiye yıl boyunca GMT+3 saat dilimini kullanmaya başlamıştır.

Turkiye Hangi Ulkelerle Ayni Saat Diliminde (2)

Türkiye, GMT+3 saat diliminde yer alan diğer ülkelerle aynı saat dilimini paylaşmaktadır. Bu ülkeler arasında Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar bulunmaktadır.

Türkiye'nin saat farkı olan ülkeler arasında Almanya, Azerbaycan, Güney Kore, İngiltere ve İspanya gibi ülkeler yer almaktadır. Yaz aylarında bu ülkelerin saati Türkiye saatinin önünde veya gerisinde olabilir.

Turkiye Hangi Ulkelerle Ayni Saat Diliminde (1)

Türkiye ile büyük saat farkına sahip olan ülkeler arasında Yeni Zelanda, Japonya, Avustralya, Güney Kore ve Papua Yeni Gine gibi ülkeler bulunmaktadır. Bu ülkelerde gece yaşanırken, Türkiye'de gündüz yaşanmaktadır.

Türkiye'de 2016 yılına kadar yaz saati uygulaması yapılırken, artık yaz saati uygulanmamaktadır. Dolayısıyla, Türkiye'deki saatler tüm yıl boyunca sabittir.

Türk saati, 1927 yılına kadar gün batımı ile senkronize edilen ve güneş tam battığında 12 saat olduğu kabul edilen saatlere deniyordu. Ancak, 1927'den sonra bu uygulamaya son verilmiş ve Türk saati kullanımı sona ermiştir.

Turkiye Hangi Ulkelerle Ayni Saat Diliminde (3)

Türkiye Hangi Ülkelerle Aynı Saat Diliminde?

Türkiye, Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar gibi ülkelerle aynı saat diliminde yer almaktadır.