Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kuruluş adı merak konusu oldu. Peki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Diğer Adı Nedir? işte sizler için haberimizin detayınları sizlerle.

Gelin Evi programının yeni sunucusu kim? Gelin Evi programının yeni sunucusu kim?

Turkiye Buyuk Millet Meclisinin Diger Adi Nedir1
Türkiye Büyük Millet Meclisi Ne Zaman Kuruldu?
Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, ne zaman kurulduğunu  haberimizin detayında sizler için yer verdik. Türkiye Büyük Millet Meclisi Ne Zaman Kuruldu? işte cevabı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 yılında Ankara’da kurulmuştur. Günümüzde de halen Ankara'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulma amacı da merak konusu oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Neden kuruldu? TBMM, Milli iradeyi hakim kılmak, Bağımsızlığı korumak, Ulusal güçleri bir arada tutmak ve Egemenliği sağlayacak olan gücü koruma adına kurulmuştur. 

Turkiye Buyuk Millet Meclisinin Diger Adi Nedir2
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Diğer Adı Nedir?
23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Diğer Adı Nedir? işte merak edilen o soruyu sizler için araştırıp derledik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temel dayanağını bir ilke oluşturuyor. O var olan ilkenin sözleri ise şu şekildedir; "Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir".  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin diğer adı ise, Ankara Hükümeti olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: HATİCE KARACA