Arama motorlarında birçok kişi tarafından araştırılan Tavuklu Maklube Nerenin Yemeği? sorusunun cevabı haberimizde...

Maklube Yemeği Nedir?

Maklube, Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçede "ters çevirme" anlamına gelir. Bu lezzetli yemek, özellikle sohbet ve toplantı gibi kalabalık yemek davetlerinde tercih edilen bir ana yemektir. Göze hitap eden şık sunumuyla dikkat çeken Maklube, kalabalık davetlerde tercih edilmesinin bir nedeni, bol malzeme kullanılarak büyük tepsilerde hazırlanabilmesi ve birçok kişinin aynı anda bu lezzeti tadabilmesidir. Zengin içeriği ve ters çevrilerek sunulan servis şekliyle, ilk defa tadanların hem damaklarında hem de hafızalarında unutulmaz bir iz bırakır.

Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır? Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır?

Peki, Maklube bir Arap yemeği midir? Evet, kelime anlamı olarak Arapçadan gelmektedir ve Suriye, Irak ve Filistin gibi Arapların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde pişirilmektedir. Kısacası, Maklube, Osmanlı geleneğinden gelen bir Arap yemeğidir.

Maklube Arap Yemegi Mi1

Makbule Arap Yemeği Mi?

Arap mutfağının lezzetli yemeklerinden biri olan maklube, göze hitap eden şık sunumuyla Türkiye'nin bazı bölgelerinde de tüketilmektedir. Özellikle Mardin ve Siirt başta olmak üzere Güneydoğu illerinde sıklıkla karşımıza çıkan maklube, Arap mutfağından Türk mutfağına uzanan bir lezzet olarak sofralarımızı süslemektedir.

Makbule Yemeğinin Tarifi Nedir?

Zahmetli bir yemek olan Maklube, hem tavuk hem de kırmızı et kullanılarak yapılıyor. Daha sonra kullanacağınız et türünü zeytinyağlanmış tencere içerisine bademlerle birlikte konulur. Tencerenin dibine ise kızartılmış patlıcanlar döşenir. Ve sırasıyla üzerine et onun üzerine pirinç ve tekrar patlıcan ve pirinç tekrarları ile tencereye döşenir ve tuz ve su eklenerek pişirilir. Pişen Maklube yemeği bir tepsiye ters çevrilerek servis edilir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL