Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada? Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada?

Çoğunlukla tüketilen beyaz et türevlerinden olan ve her evde mutlaka bulunan alınırken Tavuğun En Güzel Yeri Neresi? Diye her alınan işletmelerde müşterilerin sordupu ve genellikle tercih ettiği tavuk etini sizler için araştırdık detaylar haberimizde….


Tavuğun En Güzel Yeri Neresi?
Tavuk eti büyükten küçüğe ve en çok da çocukların sevdiği ve bir çok evde severek tüketilenve beğenilen tavuk eti normalde çorba, ana yemek, ızgara gibi türevlerde sıkça tercih edilen yumuşak ve lezzetli olmasıyla sevilen tavuk etinin en güzel yeri kalça kemiğinin (ilium) dorsal çukurunda yer alan koyu renkli, sulu ve yoğun lezzetli et parçası olarak söylenir ve genelde o bölüm tercih edilmektedir. 

Tavugun En Guzel Yeri Neresi2


Tavuğun En Yumuşak Yeri Neresi?
Genelde her tavukta iki adet bulunan bonfile, göğüs etinin alt tarafında ince uzun küçük bir parça olarak yer almaktadır ve en az hareket eden kas yapısına sahip bonfile, tavuğun en yağsız ve en yumuşak bölgesi olarak bilinir. Genellikle çocuklara yapılan bu kısım yenmesi kolay ve lezzetli olması açısından bu kısımda tavuk etinin sıkça tercih edilen yerleri arasında yer almaktadır.
 

Tavugun En Guzel Yeri Neresi1

Tavuğun En Faydalı Yeri Neresi?
Evlerimizde sıkça tükettiğimiz tavuk etinin sporcuların ve protein ağırlıklı beslenen insanların vücut geliştirme ile ilgilenenlerin favorisi olarak bilinen , proteinoranı en yüksek ve yağ oranı en düşük olan tavuk göğsüdür. Çoğu sporcu, tavuk göğsünün yüksek protein oranı ile hem kas gelişimlerini destekleyebilir, hem de kontrollü bir şekilde yağ alımı sağlayabildikleri ve çok faydasını gördüklerini de dile getirmişlerdir. Biraz kuru olsa da lezzet olarak güzel, pişme oranı olarak en hızlı pişen kısım olarak da bilinmektedir.

Kaynak: HATİCE KARACA