Gezginler ve tatil severler tarafından merak edilen iller arasında yer alan Sakarya hakkında kullanıcılar tarafından araştırılmaya başladı. Kullanıcılar arama motorlarında Sakarya’ya Kar Yağar mı? sorusuna da yer verdi. Peki Sakarya’ya Kar Yağar mı? Sakarya'ya dair detaylar haberimizde...

Sakaryaya Kar Yagar Mi1 (1)

Sakarya, Türkiye'nin nüfus açısından en büyük yirmi ikinci ili olarak bilinir. Adını topraklarından geçen Sakarya Nehri'nden alan bu il, hem doğal güzellikleri hem de gelişmiş sanayisi ile dikkat çeker. Sakarya'nın merkezi Adapazarı'dır ve Adapazarı, 2021 yılında Danimarka'da aldığı ödül ile "bisiklet şehri" unvanını kazanarak sürdürülebilir ulaşım konusundaki başarısını tescillemiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldız Sarayı’nı Gezdi Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldız Sarayı’nı Gezdi

Sakaryaya Kar Yagar Mi1 (2)

2023 yılı sonu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Sakarya'nın nüfusu 1.098.115 kişiye ulaşmıştır. İl, toplamda 16 ilçe ve belediyeye sahiptir ve bu belediyeler bünyesinde toplam 668 mahalle bulunmaktadır.

Sakarya ili Karadeniz ve Marmara bölgesinde hüküm süren iklim şartlarının tesiri altındadır. Karadeniz kıyısı ve doğusunda Karadeniz iklimi, Batı ve güneyde Marmara bölgesi iklimi görülür. Senenin, azamî 40 gününde sıcaklık 0°C’nin altında ve azamî 30 gününde +30°C üstünde seyreder. Yağış ortalaması bâzı yerde 632 mm, bâzı yerde 900 mm’dir.

Sakaryaya Kar Yagar Mi11

Sakarya’ya Kar Yağar mı?

Sakarya ili İlçelerinde çevresinde Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimi görülür. Kış mevsimi kar yağışlı ve biraz soğuk geçerken, yazlar sıcak ve kurak olur. Toparlamak gerekirse Kışın Sakarya’ya kar yağmakta ve turizmini de etkilemektedir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL