Doğa güzelleri ile insanları büyülemeye devam eden Sakarya’nın En Güzel İlçesi Neresidir? Sakarya’nın Kaç İlçesi Bulunuyor? Sakarya’da Gezilecek Yerler? gibi soruların cevabını  sizler için derledik..

Sakaryanin En Guzel Ilcesi Neresidir1 (1)Sakaryanin En Guzel Ilcesi Neresidir1 (2)
Sakarya Hakkında
Sakarya, Marmara bölgesinde yer alan bir şehirdir. Büyükşehir statüsünde karşımıza çıkan Sakarya’nın nüfusu 2023 verilerine göre 1.098.115 olarak karşımıza çıkıyor. Sakarya ilinin yüzölçümü ise 4.823 km²’dir. Sakarya ismini ise topraklarında bulunan “Sakarya Nehri”nden almıştır. 
Sakarya’da Gezilecek Yerler?
Hem yaz aylarında hem de kış aylarında turistleri kendine çeken Sakarya’da gezilecek doğa güzelliklerini sizler için derledik. İşte Sakarya’da gezilecek harika ötesi yerler.. Sapanca ve Sapanca Gölü,  Karasu, Adapazarı, Maden Deresi, Poyrazlar Gölü, Orhan Gazi Camii, Sakarbaba Türbesi gibi birçok yer turistler tarafından tercih ediliyor.  

Azmin Sonunda Gelen Başarı Azmin Sonunda Gelen Başarı

Sakaryanin En Guzel Ilcesi Neresidir1 (1)
Sakarya’nın Kaç İlçesi Bulunuyor?
Sakarya ili merkezi ve ilçeleri ile turistlere doğa harikası sunuyor.  Peki 1.098.115 nüfuslu Sakarya ilinin kaç ilçesi bulunuyor hiç merak ettiniz mi. İlte haberimizin detayında merak edilen Sakarya ilinin ilçeleri.. Sakarya ilinin 16 ilçesi bulunuyor.  Sakarya’da bulunan 16 ilçesinin isimleri ise; 
Sakarya’nın merkez ilçeleri: Adapazarı-Arifiye-Erenler –Serdivan
Diğer ilçeleri ise: Akyazı- Ferizli- Geyve- Hendek- Karapürçek- Karasu- Kaynarca- Kocaali- Pamukova- Sapanca- Söğütlü- Taraklı
Sakarya’nın En Güzel İlçesi Neresidir?
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yerli ve yabancı turistler tarafından birlikte Sakarya’nın en güzel ilçesi merak edilmeye başlandı. Her yıl binlerce turist ağırlayan Sakarya’nın en güzel ilçesi tabi ki Sapanca’dır. Sapanca ilçesi, Sapanca Gölü ve doğa güzellikleri ile insanları hayran bırakmaya devam ediyor.

Kaynak: HATİCE KARACA