Fenerbahçe taraftarları ve sporla ilgilen kullanıcılar Saadettin Saran’ın hayatını merak ediyor. Saadettin Saran’ın Fenerbahçe adına vermiş olduğu emeklerle de tanınan bir iş insanı. Kullanıcılar Saadettin Saran Kimdir? Saadettin Saran Fenerbahçe’den İhraç mı Edildi? sorusunun cevaplarını arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Peki Saadettin Saran ? Saadettin Saran Fenerbahçe’den ihraç mı edildi ? sorusunun detayları haberimizde…

 Steven Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964'te Denver'da doğmuş bir Türk-Amerikalı iş insanı ve spor yöneticisidir. Türkiye televizyonlarında yayınlanan spor müsabakalarının yüzde 50'den fazlasının yayın haklarını elinde bulunduran Saran Holding'in kurucusudur.

Amerikalı bir anne ile Türk bir babanın oğlu olan Saran, dört erkek kardeşin en büyüğü olarak büyümüştür. Çok genç yaşta Türkiye'ye taşınmıştır. Üniversite eğitimi için tekrar Amerika Birleşik Devletleri'ne dönmüş ve Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği alanında lisans eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında televizyon yayıncılığına ilgi duymaya başlamış ve Entertainment and Sports Programming Network adlı Amerikan spor yayıncılığı kuruluşunda çalışmıştır.

Saadettin Saran Fenerbahceden Ihrac Mi Edildi1 (1)

1990-1995 yılları arasında Amerikan uzay ve savunma sanayi kuruluşu Martin Marietta'nın Ankara temsilciliğinde görev almıştır. ESPN'in Türkiye temsilcisi olarak spor yayıncılığı ve yayın hakları alanına girmiştir ve 1995 yılında kendi şirketini kurarak Saran Holding'i temellerini atmıştır.

Üniversite yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde yüzme takımının kaptanlığını yapmış ve iki yıl en değerli sporcu seçilmiştir. 1984-1985 yıllarında Türkiye'de yüzme millî takımının kaptanlığını üstlenmiş ve 50 metre serbestte Türkiye 25 yaş üstü masterlar rekorunu kırmıştır.

2004 yılında Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'un hisselerinden 4 milyon avro değerinde hisse satın almıştır. Ancak, 2005 yılında Dortmund'da yaşanan mali skandal sonrasında taraftarların tepkisi üzerine hisselerini satmıştır.

S Sport, Radyospor, Radyo Müzik, Radyo Trafik gibi medya kuruluşlarına ek olarak Ajansspor internet sitesi ve tuttur.com bahis sitesi de Sadettin Saran'a aittir.

Saadettin Saran Fenerbahceden Ihrac Mi Edildi1 (2)

Saadettin Saran Fenerbahçe’den İhraç mı Edildi?

Karamanlı Judocu Dünya Şampiyonası Kampına Davet Edildi Karamanlı Judocu Dünya Şampiyonası Kampına Davet Edildi

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 9945 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu üyesidir. Saran, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde futbol şube sorumlusu olarak kulüp yönetiminde görev almıştır. Ancak, Aziz Yıldırım'ın icraatlarını onaylamadığı ve açıkça eleştirdiği için başkan ile arasındaki ilişkiler bozulmuş ve olaylı bir şekilde yönetimden uzaklaştırılmıştır. Bu durumun ardından, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden haksız bir şekilde ihraç edildiğini düşünerek kulüp ile mahkemelik olmuştur. Uzun süren bir dava sürecinin ardından Yargıtay, Sadettin Saran'ın haklı olduğuna hükmetmiştir. Saran, 16 Aralık 2021 tarihinde ilk fırsatta Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına aday olacağını söyledi.