53 Yılın Sıcaklık Rekoru Kırıldı 53 Yılın Sıcaklık Rekoru Kırıldı
Ziyarette, Prof. Dr. Osman Mert, 747. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kapsamında KAREV tarafından 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Ankara’da düzenlenecek Türk Dili Gecesi’nde “Türkçe Duyarlılığı” konusunda açılış konuşması yapmak üzere davet edildi.
Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, KAREV Başkanı Veli Bozkır tarafından Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert’e KAREV’in çalışmaları hakkında bilgi aktarılarak, yapılacak Türk Dili Gecesi’ni onurlandırmalarından büyük mutluluk duyacakları ifade edildi. Ziyarette, Ali Güler tarafından yazılan “Karamanlı Sarı Paşa” ve Kartap'ın hazırladığı “Sevdamız Karaman” kitapları başkana hediye edildi.
 Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, davetten çok memnun olduğunu ve Türk Dili Gecesi’ne katılacağını ifade ederek, ziyaretçilere kurum yayınlarından Türkçe Sözlük (2 Cilt) hediye etti.
Başkan aynı zamanda, önümüzdeki süreçte Karaman’da KAREV ile birlikte önemli bir etkinlik yapmanın iyi olacağını dile getirdi. Veli Bozkır, KAREV olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve böyle bir etkinlikten çok büyük memnuniyet duyacaklarını söyledi. İleriye dönük bu planlamanın TDK Başkan Yardımcısı  Doç. Dr. Harun Şahin ile KAREV Yönetimi tarafından ortaklaşa yapılması kararlaştırıldı.
 KAREV, yurt içi yurt dışı yoğun programı arasında gerçekleşen nazik kabulleri, Türkçe duyarlılıkları ve Türk Dili’ne Hizmetleri nedeniyle Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: HABER: R. RÜZGAR YEL