Başarılı teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın hayatı ve kariyer hayatı merak edilen konular arasında. Kullanıcılar ve futbol severler arama motorlarında Ertuğrul Sağlam kimdir ve nerelidir? Sorusuna cevap aramakta. Peki Ertuğrul Sağlam kimdir ve nerelidir? ve kariyerine dair detaylar haberimize…

Ertuğrul Sağlam, Türk teknik direktör ve eski futbolcudur. 19 Kasım 1969'da Zonguldak Ereğli'de doğmuştur, ancak ailesi Gümüşhaneli olup iş nedeniyle Zonguldak'a yerleşmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Ereğli'de tamamlayan Sağlam, futbol kariyerine Ereğli Erdemirspor'un çeşitli yaş gruplarında başlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği bölümünü kazanırken, Fenerbahçe altyapısında da futbol oynamaya devam etmiştir.

Temmuz Ayı Yıldırım Satranç Turnuvası Düzenlenecek Temmuz Ayı Yıldırım Satranç Turnuvası Düzenlenecek

Üniversite eğitimi sırasında futbol kariyerine devam eden Sağlam, Spor Akademisi'ni bitirip aynı bölümde yüksek lisans yapmıştır. Genç Milli Takım formasını da giymiştir. 1986 yılında Fenerbahçe’den ayrılarak Gaziantepspor’a transfer olan Sağlam, burada profesyonel futbol kariyerine başlamıştır. Gaziantepspor'da bir sezon oynadıktan sonra Samsunspor’a transfer olmuş ve beş sezon boyunca başarılı performans sergilemiştir. Bu süreçte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yarışına girmiş, 1994-1995 sezonunda Beşiktaş’a transfer olmuştur. Beşiktaş'ta altı sezon boyunca forma giyen Sağlam, 167 lig maçında 103 gol atmıştır.

Ertugrul Saglam Kimdir Ve Nerelidir1

2000-2001 sezonunda Samsunspor’a transfer olmuş ve 2003 yılında burada futbolculuk kariyerini sonlandırmıştır. Futbolculuğun ardından antrenör olarak kariyerine devam eden Sağlam, 2002-03 sezonunda Samsunspor’da antrenörlük yapmaya başlamış, 2004-05 sezonunda ise teknik direktör olarak görev yapmıştır. İlk teknik direktörlük deneyiminde Karadeniz TSYD Kupası’nı kazanmıştır.

Sağlam, Samsunspor’dan istifasının ardından Kayserispor ile anlaşmış ve burada başarılı bir performans sergilemiştir. 2006 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi dergisi "The Champions" tarafından gelecek vadeden 20 teknik direktörden biri olarak gösterilmiştir. 2007-2008 sezonunda Beşiktaş’ın başına geçmiş, ancak bir sezon sonra istifa etmiştir.

Ertugrul Saglam Kimdir Ve Nerelidir2

2009 yılında Bursaspor’un başına geçen Sağlam, 2009-2010 sezonunda Bursaspor’u Süper Lig şampiyonu yaparak tarih yazmıştır. Bu başarı, Süper Lig tarihinde ilk kez dört büyükler dışında bir takımın şampiyon olması nedeniyle önemli bir kilometre taşıdır. 2013 yılında Bursaspor’dan istifa eden Sağlam, Eskişehirspor ile anlaşmış ve burada bir sezon görev yapmıştır.

Bursaspor’da ikinci dönemine 2015 yılında başlayan Sağlam, 2015 yılında görevinden ayrılmıştır. 2017-2018 sezonunda Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü olarak görev yapmış ve 565 gün aradan sonra teknik direktörlük kariyerine geri dönmüştür. Sağlam, Türk futboluna önemli katkılar sağlamış ve çeşitli takımlarda teknik direktör olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Ertugrul Saglam Kimdir Ve Nerelidir3

Ertuğrul Sağlam Kimdir ve Nerelidir?

Ertuğrul Sağlam, Türk teknik direktör ve eski futbolcudur. 19 Kasım 1969'da Zonguldak Ereğli'de doğmuştur, ancak ailesi Gümüşhaneli olup iş nedeniyle Zonguldak'a yerleşmiştir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL