Son dönemde artan ünü ile Doğu Ekspresi, gezginler arasında popüler bir rota haline geldi. Peki Doğu Ekspresi Yemek Dahil Mi? işte detaylar...

Turistik Doğu Ekspresi yeni sezon seferlerine başladı İhlas Haber Ajansı

Müzeler Bayramda Gezilebilecek Müzeler Bayramda Gezilebilecek

Doğu Ekspresi Nedir?

Doğu Ekspresi, Ankara - Kars güzergâhında TCDD Taşımacılık tarafından her gün karşılıklı bir sefer olarak işletilen bir anahat trenidir. Trenlerde genellikle yataklı, kuşetli ve yemekli vagonlar bulunur.

Tren, Ankara - Kars güzergâhındaki seferini 25 saat 30 dakikada tamamlamakta; Kars - Ankara güzergâhında ise seferini 25 saatte tamamlamaktadır.

Kars Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları |Doğu Ekspres nereden ve kaçta kalkar? ( Doğu Ekspres nereye gider) İhlas Haber Ajansı

Doğu Ekspresi, Ankara - Kars demiryolu'nun inşasına paralel olarak ilk seferini 1936 yılında Haydarpaşa - Çetinkaya arasında yaptı. Ancak 1939'da hattın Erzurum'a ulaşmasıyla trenin güzergahı Erzurum'a uzadı. O dönemlerde, Erzurum - Kars arasının Rus hat açıklığında olması sebebiyle yolcular, Kars'a varmak için Erzurum'da tren değiştirmek zorunda kaldılar. 1962'de hattın standart hat açıklığına değiştirilmesiyle Haydarpaşa - Kars arasında kesintisiz seferler başladı. 2012'de Ankara - İstanbul YHD projesinin inşası sebebiyle hat kısaltılmış ve seyahat başlangıç noktası Ankara olmuştur.

Bir kış masalı: Doğu Ekspresi İhlas Haber Ajansı

Doğu Ekspresi Yemek Dahil Mi?

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara'dan hareket ediyor ve yolculuk rötar olmazsa 24,5 saat sürüyor. Güzergâhlar sırasıyla; Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'tır. Yiyecek ihtiyacınızı günün herhangi bir saatinde karşılayabileceğiniz bir yemekli vagon mevcut. Kahvaltı ve akşam yemeği menüleri sunulmaktadır, ancak alkol satışı yapılmamaktadır.