Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 10. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde konuşan Erdoğan, bazı medya mensuplarının sorumlu yayıncılık ilkelerini göz ardı ettiğini belirterek, basın özgürlüğü üzerinden yapılan eleştirilerin sorumsuzca yapıldığını vurguladı.

Erdoğan, "Milleti provoke eden, halkı galeyana getiren, hele hele insanımıza hakaret eden gazeteci olmaz, olsa da ona gazeteci denmez. Para kazanmak veya tıklama almak gibi bahaneler geçerli mazeretler olamaz. Millete saygısı olmayanın yaptığı işe de saygısı olmaz" dedi. Ayrıca, sokak röportajları adı altında, bazı kişilerin halka hakaret etme cesaretini bulduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Sokak röportajı adı altında sokaklarda adeta terör estirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğü konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye'nin daha özgür ve daha zengin bir medya ekosistemine sahip olduğunu belirtti. Ancak bu özgürlüğün sorumsuzca kullanılmasına karşı olduklarını vurguladı. "Halkın nabzını tutmak yerine, provokatif sorularla halkı tahrik eden bazı kişiler, gazetecilik yapmadığı gibi, basın mesleğinin itibarına da zarar vermektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı, medya ekosistemindeki çeşitliliğin ve zenginliğin vesayetçi zihniyetleri rahatsız ettiğini ifade etti. Ayrıca, Anadolu medyasının Türkiye’nin en önemli ve değerli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu medyanın halkın gerçek gündemiyle daha yakın bir etkileşim içinde olduğunu söyledi.

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Dördüncü kuvvet olarak demokrasimize güç veren medyanın hükümetimize muhalif de olsa başımızın üstünde yeri vardır" diyerek, yapıcı eleştirinin her zaman değerli olduğunu belirtti. Ancak medya üzerinden halkı hizaya sokmaya çalışanların karşısında olduklarının altını çizdi. Özellikle yabancı güçlerin medya aracılığıyla toplum mühendisliği yapmasına müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

Bu çiçeği koparmayın, cezası 557 bin 212 TL
Bu çiçeği koparmayın, cezası 557 bin 212 TL
İçeriği Görüntüle

Son olarak, Erdoğan, Anadolu medyasının halkın gerçek sorunlarını dile getirmekteki rolünü ve bu mesleğin ülkemiz için değerini yineleyerek, bu alanda doğru haber, ilkeli duruş ve dürüst yayıncılığın temsilcileri olduklarını söyledi.

Ödül töreninde, Yılın Köşe Yazarı Ödülü Türkiye Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yücel Koç’a takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koç’a ödülünü verirken, Türk medyasının kalitesinin artırılması gerektiğine ve Anadolu medyasının bu konuda önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekti.

Kaynak: İHA