CHP Belediye başkan adayları için geri sayım başladı. Hangi ilden kim aday olacak? CHP belediye başkan aday adayları kim? CHP Memnuniyet anketlerine başladı. Anketlerde öne çıkanlar CHP parti meclis üyeleri ve milletvekilleri aralık ayı içerisinde sahaya inecek ve adayları inceleyelecek. Peki ne zaman açıklanacak?

CHP'de aday adaylık başvuru süreci 21 Kasım tarihinden 28 Kasım tarihine kadardı, fakat aday adaylık başvuruları 5 Aralık salı gününe kadar uzatıldı.  Partiden yapılan açıklamaya göre "Mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler, 21/11/ 2023 - 28/11/2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecek." ifadeleri yer aldı.

CHP genel seçim sürecinde istediği başarıyı yakalayamamış  Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 276 oy farkla CHP genel başkanı olarak Eczacı Özgür Özel'i seçmişti.

Genel başkan seçimlerinin ardından aday adaylık başvuru sürecine dahil olan parti, aday belirleme sürecinde de  "kazanacak aday" veya "kazanıp yönetecek aday" şartlarını sağlamaya çalışan aday adaylarından bir seçim yapacak bunun için de aralık ayında parti yönetiminden görevli kişiler sahaya inecek ve incelemelerde bulunacak.

Bunun öncesinde 27 Kasım tarihinde memnuniyet anketlerine başlandı. Anketlerden çıkacak olan sonuca göre eğer ki halihazırda belediye başkanında şikayeti yoksa ataması yapılacak.

Belediye başkanından memnun değiller ise ikinci aşama olan öne çıkan adaylar tespit edilip saha çalışmalarında incelenecek. Adaylardan herhangi birisinin belirgin şekilde ortaya çıkmasının ardından öne çıkan isim adaylaştırılacak.

Kaynak: Haber Merkezi