"Göreve başlayalı neredeyse bir ay oldu" diyen Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşiltaş "Neye elimizi atsak elimizde kalıyor" değerlendirmesinde bulundu. "Önceki dönem Akçaşehir Belediye Başkanımız seçim çalışmaları kapsamında kendi adına vermiş olduğu 900 kişilik seçim yemeği olan 170 bin TL'yi  belediyeye fatura ettirmiştir." diyen Başkan Yeşildaş açıklamasında "Seçim sonrası sabahı eski başkan Belediyemize gelerek ilgili arkadaşlarımızdan bu faturanın ödenmesi hususunda talepte bulunmuştur. Seçim çalışması yemeğinin Belediyeye faturalandırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Belediyemiz adına kesilen bu faturanın ilgili firmaya yasal süresi içerisinde iadesini sağladık."

"Bende seçim çalışmaları kapsamında 1700 kişilik bir yemek verdim. Seçilirsem nasıl olsa belediyeye ödeditirim bakış açısında olmadım. Semazeninden, ilahi grubuna, yemeğine 1700 kişilik yemek için 130 bin TL tutan ödemeyi tarafımca seçim öncesinde ödedim. Önceki başkanımız 900 kişilik yemeğe 170 bin TL fatura çıkartırken benim vermiş olduğum 1700 kişilik yemek 130 bin TL tutuyor. İki katına yakın sayıda kişi bir yana programın içeriğine eklenenlerle ödediğim tutar 130 bin TL Takdiri kamuoyunun yorumuna bırakıyorum."

Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 25 Temmuz 2024 Perşembe Gümüş Ne Kadar? Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 25 Temmuz 2024 Perşembe Gümüş Ne Kadar?

"Piyasaya olan borçlarımızın yanında SGK, vergi ve kredi borçlarını da eklediğimizde 43 milyon liralık bir borç yükünün yanı sıra neredeyse bomboş bir kasa teslim aldık. Kısmet olursa İçişleri Bakanlığından müfettiş talebinde bulunacağız. Ancak bu işlem öncesinde Yeminli bir Mali Müşavirce belediyemiz için durum tespiti yapılacaktır. İçişleri Bakanlığına gitmeden önce bu işlemin yapılması gerekiyor. Gelişmeleri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz."  

Kaynak: R. Rüzgar YEL