Hafta Sonu Tüm Yurtta Gök Gürültülü Sağanak Bekleniyor Hafta Sonu Tüm Yurtta Gök Gürültülü Sağanak Bekleniyor

Fenerbahçe’nin bir dönem başkanlığını yapmış ve şike davasıyla gündemde olan Aziz Yıldırım sosyal medya ve arama motorlarında hakkında araştırmalar yapılıyor. Aziz Yıldırım Kimdir? Aziz Yıldırım Kaç Kez Evlendi? Soruları en çok aranan sorular arasında yer aldı. Peki Aziz Yıldırım kimdir? Aziz Yıldırım kaç kez evlendi? Sorularının detayları haberimizde…Aziz Yildirim Kac Kez Evlendi1 (1)

Aziz Yıldırım Kimdir?

2 Kasım 1952 tarihinde Ergani'de doğan, Türk iş adamı ve inşaat mühendisi olan kişi aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanıdır.

İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de tamamlamıştır. Düzce'de amatör futbol oynamış ve daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. NATO altyapı ihalelerine katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir ve Düzcespor Kulübü'nde fahri başkanlık yapmıştır.

1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetiminde görev almış ve 1991-1992 sezonunda futbol şube sorumlusu olmuştur. 15 Şubat 1998'deki kongrede bir oy farkla başkan seçilmiş ve o tarihten bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını sürdürmektedir.

Başkanlığı döneminde futbol takımı ile 6 lig şampiyonluğu ve 8 lig ikinciliği yaşanmıştır. Ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale ulaşılmıştır. Basketbol, voleybol ve futbol branşlarında aynı sezonda 5 şampiyonluk yaşanmıştır (2010-11 sezonu).

Aziz Yildirim Kac Kez Evlendi1 (2)

Başkanlık döneminde kulüp yatırımlarına büyük önem vermiş ve Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nu yeniden inşa etmiş, Ülker Sports Arena adlı yeni bir salon yapmıştır. Ayrıca, Düzce Topuk Yaylası'nda kamp tesisleri yapılmış ve Faruk Ilgaz Tesisleri yenilenmiştir.

Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de şike davası kapsamında "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Şike yapmak" iddialarıyla gözaltına alınmıştır. Mahkeme tarafından tutuklanmış ve yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kalmıştır. Şike davasında hüküm giymesine rağmen, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edilmiştir.

Üç çocuk babası olan Yıldırım, ilk eşi Yıldız Yıldırım'dan boşanmış ve daha sonra Gonca Çelikkıran ile evlenmiştir. İkinci evliliğinden olan kız çocuğunun adı Yaz'dır.

Aziz Yildirim Kac Kez Evlendi1 (3)

Aziz Yıldırım Kaç Kez Evlendi?

İki kez evlilik gerçekleştiren Aziz Yıldırım, üç çocuk babası olan Yıldırım, ilk eşi Yıldız Yıldırım'dan boşanmış ve daha sonra Gonca Çelikkıran ile evlenmiştir. İkinci evliliğinden olan kız çocuğunun adı Yaz'dır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel