Dokuz aday adayı başvurusu olduğunu belirten AK Parti Karaman İl Başkanı Av. Murat Öztürk AK kadrolar olarak belediye seçimlerinde güçlü bir çalışma ile iyi bir başarı elde edeceklerine yürekten inandıklarını söyledi. Aday adaylarının kendilerini tanıttığı tanıtım programının ilk konuşmacı adayı Celalettin Güngörer oldu.  

Güngörer “Şehrimi Tanıyorum”
Potansiyeli yüksek bir şehir olan Karaman’ın daha ileri noktalara taşınması için sorumluluk aldığını ve destek istediğini belirten Güngörer “Karaman her alanda yıldızı parlayan bir şehir. Karaman'ı hak ettiği noktalara getirebilmek adına biz de kendimize bir sorumluluk atfederek yola çıktık. Bugün itibariyle karşınızda aday aday olarak bulunmaktayım. Biliyorum bu yol külfetli, zor, çetin bir yol ama şunu da biliyorum ki başta Allah'ın izni sonra da sizlerle birlikte omuz omuza vererek inşallah bu yükün de altından kalkacağımı dair hiçbir şüphem yok. Şehrimi tanıyorum, milletimizi seviyorum ve bu noktada da sizlere sonsuz güveniyorum. Bu kutlu yolda desteklerinizi rica ediyor, dualarınıza talip oluyorum.”  Ifadelerini kullandı.

Serin “Dersimize Çalıştık”
Konuşmasında Karaman adına ciddi projelerin hayata geçmesi için gerekli kafa yapısına vurgu yapan Serin konuşmasında: “Dersimize çalıştık ve aday olmaya karar verdik. Bu projelerin hayata geçmesi için ciddi bir kafa yapısına ve vizyona ihtiyaç vardır. Yine bu anlamda ciddiyetle hazırlanmış projelerimiz var.” dedi.

Alanlı “Sürdürülebilir Kalkınmanın Önünü Açacağız”
İstişare kültürünü vurgulayarak konuşmasına başlayan Hüseyin Alanlı sunumunda: “Karaman’ı hak ettiği noktadan çok daha iyiye getirmek için mücadele edeceğiz. Büyük bir istişare kültürü içerisinde, nereden ve kimin sayesinde geldiğimizi bilerek sürdürülebilir kalkınmanın yolunu yeniden açacağız.” İfadelerini kullandı.

Bayır “Telefonu da Kapısı da Açık Olan Başkanlık Anlayışını Benimsiyoruz”
Konuşmasında erişilebilirlik vurgusu yapan deneyimli usta siyasetçi Mustafa Bayır, herkese kapılarının açık olduğunu belirttiği sunumunda “Değerli arkadaşlar sizler bizi tanıyorsunuz. Bizim gönlümüz de telefonumuz da kapımız da açık.” dedi.

Yücetaş “Şehrin Kanayan Sorunlarını Çözmek İçin Çalışacağız”
Mustafa Yücetaş, belediye başkanlığı amacının şehir sorunlarını çözmek olduğunu vurguladı ve konuşmasında: “Allah nasip ederse belediye başkanı olduğumuzda Karaman’ın kronikleşmiş bütün sorunlarını çözeceğiz. Benim derdim başkan olmak değil.” dedi.

Ünlü “Karaman’ı Rekor Oyla Yeniden Alacağız”
Karaman’ın özünü canlandırmak için aday olduğunu belirten Nazmi Ünlü konuşmasında: “İl Başkanlığı dönemimdeki gibi rekor oy oranına ulaşabilmek ve AK Partimizin Karaman’daki özünü gücünü ve de varlığını tekrar canlandırmak için aday oldum.” dedi.

Kepildek “Hedefimiz Karaman”
Projelerle Karaman’ı daha ileriye taşımayı hedeflediğini belirten Oktay Kepildek, “Karaman’ı hak ettiği yere getirmek adına hazırladığımız projelerimizle Karaman’ı daha ileriye taşıyacağız.” dedi.

Yıldızbaş “Karaman’a Hizmet Etmek Boynumuzun Borcu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda Karaman’ın AK Belediyecilik ile yeniden şaha kalkacağı vurgusunu yapan Tamer Yıldızbaş konuşmasında: “Karamanımızı yeniden AK Belediyecilikle kavuşturmak boynumuzun borcu olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda ilerlemekten büyük onur duyuyorum.” dedi.

Özyurt “Rakip Değil Birlikle Başaracağız”
Aday adaylarını ağabey ve kardeşi olarak gördüğünü belirten Ümit Özyurt konuşmasında: “Çok kıymetli yedi ağabeyim ve bir kardeşim var. Onlara rakip değilim. Birlikte olacak, birlikte başaracağız. İş birliği ve gönül birliğiyle inşallah yeniden Karamanımızı AK Belediyecilikle kavuşturacağımıza kalben inanıyorum.” dedi.
Programa, AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Süleyman Kazanç, AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz, parti teşkilatı ile aday adayları ve basın mensupları katıldı.

Editör: Mehmet İncekara