Bayram sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

“E-Devlet üzerinden yapan, Ziraat Odasına gelip kaydını güncellemeyen yani kaydını aktif hale getirmeyen 485 üreticimiz bulunmaktadır.

Bu üyelerimizin PASİF duruma düşmemeleri için 30 Haziran tarihine kadar Ziraat Odamıza gelerek 2024 ekiliş beyanlarını güncellemesini yaptırmaları gerekmektedir.

Sonuç olarak özetle 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) müracaat eden çiftçilerimizin, Oda ekiliş beyanlarını yapmamaları durumunda, ilgili kanun ve yönetmelikler gereği Üyelik durumları PASİF e alınarak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne Odamız tarafından bildirilmesi gerekmektedir.

Güncelleme yapmayan üyelerimizin ilgili yasal işlemlerden dolayı zarara uğramamanız için 30 Haziran tarihinden öncesi Odamıza uğrayarak güncelleme yapmanız gerekmektedir. Güncelleme yaptırmayan üyelerimizin PASİF’e düşmesi sonrası doğacak hak mağduriyetlerinden Odamız sorumlu değildir.

Not: 2024 ÇKS İşlemlerini 01.09.2023 / 31.12.2023 tarihleri arasında veya E-Devlet üzerinden yapan, güncellemelerini Odamıza gelerek yaptıran üyelerimizin herhangi bir şey yapmalarına gerek yoktur.”

Konuk O Videolara Ne Dedi? Konuk O Videolara Ne Dedi?

İfadelerine yer verdi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL