Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram DSİ Konya Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Kop Sulama Projeleri Gezi programına katılarak, barajların son durumu hakkında bilgi aldı.

Bayram sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

"Üretim olmadan hiç birşey olmaz, Üretim için suya ihtiyacımız var..

Tarım şehri olan Karaman’ın geleceğini kurtaracak işler yapmak ve o işlerin yapılması için gayret göstermeliyiz. Bunun için havza dışı kaynaklarından bölgemize su getirmek için çalışmalar hızlandırılmalıdır.

Dış havzalardan su getirilmesine yönelik fizibil bulunan projeler yatırım programına alınmalı ve hızlıca uygulanmalıdır.

Çumra Belediyesi

ve DSİ Konya Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Kop Sulama Projeleri Gezi programına katılarak, barajların son durumu hakkında bilgiler aldık. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan tarımın mevcut durumundan daha ileriye götürülebilmesi ve muhtemel büyük risklerin bertaraf edilmesi için, havza dışından değişik kaynak sularının denizin tuzlu sularına karışarak zayi olmaktansa Karaman ve Konya bölgemizin bereketli topraklarını su ile buluşturularak ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak için dış havzalardan su ile buluşması için çalışmalara destek vermek için çaba gösteriyoruz.

Tarımsal üretime katkı sağlayacak Hadimi Tünelinin ve Afşar barajının da kısa zamanda aktif hale gelmesi Hotamış göleti ve Karadağ sulama projelerinin tamamlanmasının bölge tarımı için önemini ve Ahi kanalı ile ilgili endişelerimizi dile getirdik.

Yaptığımız toplantıda devam eden yatırımların son durumları hakkında bilgi aldık.

Projelerin bundan sonrasında da takipçisi olacağımızı beyan ettik.

Ayrıca yeni ve ilave su kaynaklarının en kısa sürede ovaya aktarılmasıyla ilgili planlama çalışmalarına hız verilmesi talebimizi de hep birlikte dile getirdik."

ifadelerine yer verdi.

Bir 1 kişi, harita, açık hava ve yazı görseli olabilirBir 7 kişi görseli olabilirBir yol görseli olabilirBir 7 kişi ve dağ görseli olabilir

Editör: Mehmet İncekara