Yılmaz Morgül Kimdir ?
Yılmaz Morgül aslen Çayelili olarak bilinen bir Türk Sanat müziği Duayenidir. 14 Ocak 1964 yılında dünyaya gelen Morgül annesi Fatma Morgül babası İbrahim Morgül olarak bilinen sanatçı Türk Sanat müziğinde isminden çok söz ettirmeyi başaran bir şarkıcımızdır. 
Müzik hayatına 1995 yılında içinde Zeki Müren’e ait olan “Bahçevan” adli şarkıyla piyasaya giriş yapan Morgül başarılı müzik hayatına adımlarını atmıştır. 
 

Yilmaz Morgul (1)

Yılmaz Morgül Kaç Yaşında?
Uzun süre televizyon ekranlarında doğum yılını gizleyen sanatçı her sorulduğunda 1982 doğumlu olduğunu söyler ve gerçek yaşını gizlerdi. Sesi kadar karakteristik özelliğiyle de dikkat çeken sanatçı yaşıyla ilgili olan gizliliği ile bir süre gündemden düşmedi.
 

Yilmaz Morgul (2)

Dilan Polat Tahliye Edildi mi? Dilan Polat Tahliye Edildi mi?

Yılmaz Morgül Ne İş Yapıyor?
Yılmaz Morgül, Türk Sanat Müziği sanatçısı olarak bilinir fakat televizyon ekranlarında magazin gündeminde de adından sıkça söz ettirmiştir. 2016 yılında ise Türk yapımcı ve Televizyon sahibi  Acun Ilıcıla’nın Türkiye’de ses getiren yarışması Survivor’a katılarak adından sıkça söz ettirmeyi başardı. 2021 yılında ise Kanal D’de yayınlanan “ Gelinim Mutfakta” adlı yarışmada kısa süreli bir sunuculuk deneyimi yaşadı.  Magazin gündeminde de şu sıralar isminden çok söz edilen Morgül Türkiye’nin değerli seslerinden biri olarak biliniyor ve Türk Halkı tarafından çok seviliyor. 
 

Yilmaz Morgul (3)

Yılmaz Morgül Neden Peruk Takıyor?
Yılmaz Morgül, 1966  yılında Cilt Kanserine yakalanmış ve7 yıl boyunca Amerika’da tedaviler gören Morgül,  bu süre zarfından belirli tedaviler uygulandıktan sonra sağlığına tekrar kavuşmuştur. Bu süre zarfında cildinde ve saçında yaşadığı rahatsızlıktan dolayı peruk takmak zorunda olduğu dile getirmiştir. Hatta 2016 yılında katıldığı Survivor adlı yarışmadan saç ve sakal traşı konusunda özel izin aldığı biliniyor.

Kaynak: Hatice Karaca