Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa’sı Çetin Tekindor’un hayatı hayranları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından merak konusu oldu. Kullanıcılar arama motorlarında Yalı Çapkını Halis Ağa kiminle evli şeklinde aramalar yapmaya başladı. Peki Yalı Çapkını Halis Ağa kiminle evli detaylar haberimizde…

Çetin Tekindor 16 Temmuz 1945 Sivas’ta dünyaya geldi. Çetin Tekindor türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı olarak bir çok alanda başarılı işlere imza atmış ve atmaya devam ediyor.

1970 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu ve tiyatro sahnelerine "Hep Vatan İçin" oyunu ile adım attı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda "Sahne ve Diksiyon" dersleri verdi ve bu görevini daha sonra 1998 yılına kadar Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünde sürdürdü. Daha geniş kitlelerce tanınması, TRT televizyonunda 1976-1977 yılları arasında yayınlanan 'McMillan ve Karısı' dizisinde, Rock Hudson'ın canlandırdığı Emniyet Müdürü Stewart McMillan karakterini seslendirmesiyle gerçekleşti. Yücel Çakmaklı'nın yönettiği 1984 yapımı "Küçük Ağa" dizisi ile daha da tanındı.

Yali Capkini Halis Aga Kiminle Evli00 (2)

Beyaz perde ile ilk tanışması, Başar Sabuncu'nun yönettiği ve Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı "Kaçamak" (1987) filmi ile oldu. Tiyatro oyunlarında rol aldığı gibi, TRT'de yayımlanan yabancı film ve diziler için seslendirme yaparken, aynı zamanda "Dönemeç" (1988), "Önce Canan" (1988), "Son Türbedar" (1996), "Kerem" (1999) gibi TV filmlerinde rol aldı. Ardından, büyük ilgi gören "Yılan Hikayesi" (1999) dizisinde Kral lakaplı Sinan karakterini canlandırdı.

Bunu "Tutku Çemberi" (2000), "Üzgünüm Leyla" (2000) ve "Çaylak" (2003) dizileri takip etti. Aynı yıl, kariyerinin ikinci sinema filmi olan "Karşılaşma" ile 2003 Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. 2003-2005 yılları arasında rol aldığı "Bir İstanbul Masalı" dizisi, televizyon ekranlarında büyük başarılar elde etti. 2004 yılında, Ahmet Ümit'in aynı adlı polisiye romanından uyarlanan "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" adlı dizide rol aldı. Aynı yıl iki sinema filminde de rol aldı.

Bunlardan ilki, 5 farklı Türk yönetmenin 5 farklı öyküye imza attığı "Anlat İstanbul", diğeri ise Türkiye'de büyük bir gişe başarısı elde eden, Çağan Irmak'ın yönettiği "Babam ve Oğlum"du. İzmirli köy ağası Hüseyin Efendi'yi canlandırdığı bu film, Çetin Tekindor'a 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde ve 13. ÇASOD Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandırdı. Çetin Tekindor, sinema ve dizi oyunculuğuna hala devam etmektedir.

Yali Capkini Halis Aga Kiminle Evli22

Ömer Kerkez Kimdir? Ömer Kerkez Kimdir?

Yalı Çapkını Halis Ağa Kiminle Evli?

Yalı Çapkının Halis Ağası Çetin Tekindor 1988-1999 yılları arasında meslektaşı olan  Zerrin Tekindor ile evliydi.

Kaynak: R. Rüzgar Yel