Bazı sosyal medya ve internet kullanıcıların merak ettiği sorular arasında yer alan Yahudiler Hangi Ayda Oruç Tutar? Sorusu ,le karşılaştığımız ve bu soruların cevabını merak eden kullanıcıları bilgilendirmek için derlediğimiz haberimizin detayları açıklamalı ile sizlerle..

Yahudiler Hangi Ayda Oruç Tutar?

Yahudiler din ve mezhep olarak  Tanrı tarafından Peygamber olmak için ilahi katmanlarla tebliğ içinde olmayıp Tanrı ile birebir görevlendirilmiş olması düşüncesine inanırlar. Yahudilerin Peygamberlik inanışında Hz. Musa ile birlikte öncesi ve sonrası olan Peygamberlere de inançları vardır.

Yahudiler Hangi Ayda Oruc Tutar2

Yahudiler hangi Ayda Oruç Tutar?

Amerika’da En Çok Türk Nerede Var? Amerika’da En Çok Türk Nerede Var?

Yahudiler Yom Kupir adıyla tabir ettiği kendilerinin bayramı olarak nitelendirdiği ve inanışlarına göre “Kefaret Günü” olarak bilinen ve her yılın Eylül ve Ekim ayının farklı günlerine denk geldiğini ve bu aylarda  Yahudilerin oruç tutarak günahlarından arınmak olarak bildiği günlere denk geldiği bilinmektedir. Yom Kupir olarak bildikleri bu günden Yahudiler yılın en kutsal günü adı altında nitelendirirler. Yahudiler bugünler de yani onlar için kutsal olan Yom Kupir günü onlara özel olan iki yemek vererek , yardımlar ederek ve diğer insanlardan af dileyerek geçirirler. Onlar için kutsal günde Oruç Tutmak, Deri ayakkabı giymeme, yıkanma ve banyo yapmama, Parfüm losyon gibi ürünler kullanmama, Cinsel Aktivitelerden uzak durma gibi adetleri vardır. Onlar için bu adetleri yerine getirmek “cennet bahçesinden kovulmadan”  önceki saf hallerine dönüştüklerine inanırlar. Bu adetleri yerine getirmek diğer insanların vücutlarında ki acıyı anlama olarakta bilinir. Aslında asıl amaç budur. Bütün Yahudi kutsal günlerinde yemek tüketilir. Fakat onlar için farklı olan Yom Kupir gününde öğle ayini başlamadan önce tüketilir ve o gün beyaz giyinirler onlar için saflığı temsil ettiğine inançları vardır.

Kaynak: HATİCE KARACA